Helppo melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana on italialainen kasvisvuoka, jossa on munakoisoa, tomaattia ja juustoa, ja se sopii täydellisesti arkeen.
Helppo melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana on italialainen kasvisvuoka, jossa on munakoisoa, tomaattia ja juustoa, ja se sopii täydellisesti arkeen.
Välineet
Ainekset
2 munakoisoa
1 kg tomaatteja (Roma- tai San Marzano -luumutomaatteja)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
50 g parmesaanijuustoa
2 mozzarellapalloa
50 ml oliiviöljyä
- suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä vihannes- ja hedelmäpuristin yleiskoneeseen.
Viipaloi tomaatit pituussuunnassa. Poista siemenet. Leikkaa neljään osaan.
Soseuta tomaatit kastikkeeksi nopeudella 4.
Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja pilko ne hienoksi.
Kuumenna puolet oliiviöljystä paistinpannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista 1 minuutin ajan. Kaada tomaattikastike pannulle. Lisää kuivattu oregano ja suola. Anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä 20 minuutin ajan.
Viipaloi munakoisot 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna loput oliiviöljystä toisella pannulla ja paista munakoisoviipaleita molemmilta puolilta, kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman hiiltyneitä. Tee tämä kahdessa osassa, sillä kaikki viipaleet eivät luultavasti mahdu pannulle samanaikaisesti.
Viipaloi mozzarellapallot.
Asettele munakoiso- ja mozzarellaviipaleet uunivuokaan. Kaada päälle kuuma tomaattikastike ja viimeistele raastetulla parmesaanijuustolla. Paista 200 asteessa 15 minuuttia, kunnes paistos on kullanruskea ja kuplii.