Meksikolaiset kaakaokeksit
Nämä keksit ovat saaneet inspiraationsa meksikolaisesta ”chocolate calientesta”, lohdullisesta kaakaosta, jossa maistuvat lämmittävät mausteet. Atsteekkien aikoina alkunsa saanut juoma saa lisäpotkua cayennepippurista.
Meksikolaiset kaakaokeksit
Nämä keksit ovat saaneet inspiraationsa meksikolaisesta ”chocolate calientesta”, lohdullisesta kaakaosta, jossa maistuvat lämmittävät mausteet. Atsteekkien aikoina alkunsa saanut juoma saa lisäpotkua cayennepippurista.
Välineet
Ainekset
300 g vehnäjauhoja
42 g tummaa, makeuttamatonta kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl muskottipähkinää
1/4 tl mustapippuria
225 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
65 g kidesokeria
65 g fariinisokeria
2 suurta kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
125 g maitosuklaahippuja
90 g makeutettua kaakaojauhetta
100 g kidesokeria
2 tl jauhettua kanelia
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vuoraa kolme reunallista uunipeltiä leivinpaperilla.
Valmista keksit. Lisää keskikokoiseen sekoituskulhoon jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola, cayennepippuri, muskottipähkinä ja mustapippuri. Kiinnitä sähkövatkaimeen turbovatkaimet. Laita vatkaimet kulhoon ja aseta nopeudeksi 2. Sekoita, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet. Sammuta vatkain ja siirrä kulho sivuun.
Laita voi, kidesokeri ja fariinisokeri suureen sekoituskulhoon. Aseta vatkaimet kulhoon. Valitse yleiskoneesta nopeus 2 ja lisää nopeutta 20 sekunnin kuluttua (nopeus 5). Vatkaa, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa, eli 3–4 minuuttia. Hidasta nopeuteen 3 ja sekoita joukkoon vaniljauute ja kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa, kunnes ne ovat täysin sekoittuneet, noin yhden minuutin ajan. Sammuta yleiskone ja kaavi kulho ja vatkaimet tarvittaessa lastalla.
Aseta vatkaimet takaisin kulhoon. Valitse nopeus 3 ja lisää jauhoseos hitaasti kulhoon kolmessa osassa. Sekoita sitten kevyesti joukkoon maitosuklaahiput. Sammuta yleiskone ja kaavi taikina vatkaimista. Viimeistele taikinan sekoitus käsin lastalla, jotta ainekset sekoittuvat varmasti kunnolla.
Laita kidesokeri ja kaneli matalaan astiaan. Sekoita.
Muotoile keksit. Ota taikinakauhalla tai lusikalla noin ruokalusikallisen verran taikinaa. Pyöritä jokaisesta palasta 2,5 cm:n pallo ja pyörittele sitä varovasti kaneli-sokeriseoksessa.
Asettele keksit 5 cm:n etäisyydelle toisistaan leivinpaperien päälle. Laita keksit uuniin ja paista, kunnes niiden reunat alkavat jähmettyä ja keksien päällinen pullistua ja halkeilla, eli 10–11 minuuttia. Käännä peltejä paistamisen puolessa välissä.
Anna keksien jäähtyä viisi minuuttia ennen kuin siirrät ne ritilälle jäähtymään täysin.