Maukas paahdettu punajuurihummus
Juhlista vuoden väriämme tällä herkullisella punajuurihummuksella!
Maukas paahdettu punajuurihummus
Juhlista vuoden väriämme tällä herkullisella punajuurihummuksella!
Välineet
Ainekset
150 g punajuuria kuorittuna ja kuutioituna
440 g pinto-papuja valutettuna ja huuhdeltuna
1 sitruunan mehu
1/2 sitruunan kuori
2 valkosipulin kynttä
5 g suolaa
30 g tahinia
1 rkl oliiviöljyä
paahdettuja seesamin siemeniä
sormisuolaa
sitruunan kuorta
hienonnettua persiljaa
Vaiheittaiset ohjeet
Laita esivalmistellut punajuuret kasariin ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä keskilämmölle ja kypsennä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet sopivasti. Siivilöi ja säästä 0,6 dl keitinvedestä. Siirrä punajuuret jäähtymään.
Laita kaikki ainekset ja kaksi ruokalusikallista säästettyä nestettä KitchenAid-tehosekoittimeen ja sekoita nopeudella 2, kunnes seoksen koostumus on melko tasainen. (Lisää keitinvettä, jos seos on liian paksua.) Laita seos tarjoiluastiaan ja koristele seesaminsiemenillä, oliiviöljyllä, sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunan kuorta.
Saat tehtyä hummuksesta paksumman version käyttämällä KitchenAid-yleiskoneen kanssa taikinavatkainlisävarustetta. Vaihda vain tehosekoitin yleiskoneeseen ja seuraa samoja ohjeita.