Matcha-tiramisukupit
Hemmottele itseäsi matcha-tiramisukupeilla, joissa yhdistyvät ihastuttava japanilainen perinne ja italialainen tyyli.
Matcha-tiramisukupit
Hemmottele itseäsi matcha-tiramisukupeilla, joissa yhdistyvät ihastuttava japanilainen perinne ja italialainen tyyli.
Välineet
Ainekset
2 tl siivilöityä matcha-jauhetta
300 ml vettä
100 g hienoa sokeria
6 munankeltuaista
500 g mascarponea
400 ml vispikermaa
54 sokerikakkukeksejä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuumenna vesi 80-asteiseksi. Siivilöi matcha-jauhe pieneen kulhoon kokkareiden poistamiseksi. Lisää matchan joukkoon noin kaksi ruokalusikallista vettä ja vatkaa, kunnes siitä muodostuu tasainen tahna, jossa ei ole paakkuja. Lisää jäljelle jäänyt vesi vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes matcha-tahna on sekoittunut veteen kunnolla. Anna jäähtyä täysin.
Sekoita hieno sokeri ja munankeltuaiset lämpöä kestävässä kulhossa. Aseta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle ja varmista, että kulhon pohja ei koske veteen. Vatkaa keltuaisia ja sokeria voimakkaasti kuumennuksen aikana. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kalpeaa, paksua ja kermaista, eli muutaman minuutin ajan.
Lisää mascarponejuusto vispilällä varustetun KitchenAid-yleiskoneen kulhoon. Lisää zabaglione ja sekoita nopeudella 4, kunnes se on täysin sekoittunut seoksen joukkoon.
Vatkaa vispikerma erillisessä KitchenAid-yleiskoneen kulhossa nopeudella 10, kunnes vaahto alkaa muodostaa kiinteitä huippuja. Kääntele kerma mascarponeseokseen.
Asettele pöydälle kuusi lasia. Kasta sokerikakkukeksit nopeasti matchaan. Älä kostuta niitä liikaa. Sinun on ehkä leikattava keksejä, jotta saat ne sopimaan laseihin. Aseta kunkin lasin pohjalle kerros kostutettuja keksejä (kolme keksiä kerrosta kohden).
Aseta tiramisukerma pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota sokerikakkukeksien päälle kerros tiramisukermaa niin, että peität ne kokonaan. Lisää toinen kerros kostutettuja keksejä ja pursota päälle kerros kermaa. Kasaa päällekkäin kolme kerrosta molempia niin, että päällimmäiseksi jää kermakerros.
Laita lasit jääkaappiin ja anna asettua vähintään neljän tunnin ajan. Viimeistele ripottelemalla matcha-jauhetta kerman päälle ennen tarjoilua.