Marmorikakku
Tässä maukkaassa ja mehevässä kakussa yhdistyvät vaniljan ja suklaan maut.
Marmorikakku
Tässä maukkaassa ja mehevässä kakussa yhdistyvät vaniljan ja suklaan maut.
Välineet
Ainekset
315 g huoneenlämpöistä voita
450 g hienoa sokeria
5 kananmunaa
360 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl vaniljauutetta
80 ml täysmaitoa
50 g kaakaojauhetta
6 rkl vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää voi ja 400 g hienoa sokeria vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 6 kolmen minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa.
Laske nopeus asetukseen 2 ja lisää munat yksi kerrallaan. Lisää jauhot, leivinjauhe, suola, vanilja ja maito. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
Jaa taikina kahteen kulhoon.
Lisää keskikokoiseen kulhoon 50 g hienoa sokeria, kaakaojauhe ja vesi, ja sekoita ainekset. Lisää seos toiseen taikinakulhoon ja sekoita ainekset keskenään nopeudella 1.
Laita osa vaniljataikinasta kakkuvuokaan ja levitä se vuoan pohjalle. Levitä osa kaakaotaikinasta vaniljataikinakerroksen päälle puhtaalla lusikalla. Painele kaakaotaikinaa kevyesti, niin että vaniljataikinaa jää näkyviin. Toista vaiheet, kunnes 3/4 kakkuvuoasta on täynnä.
Paista 50 minuuttia 175-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.