Marinarakastike puutarhatomaateista
Klassinen marinara on herkullista pasta- tai pizzakastikkeena sekä grillatun rustiikkisen leivän ja kasvisten kanssa. Siinä voi myös kiehauttaa juuri halkaistuja kananmunia tai vaaleaa kalaa, kuten miekkakalaa. Voit purkittaa tai pakastaa valmiin kastikkeen ja nauttia kesän mauista vuoden ympäri.
Marinarakastike puutarhatomaateista
Klassinen marinara on herkullista pasta- tai pizzakastikkeena sekä grillatun rustiikkisen leivän ja kasvisten kanssa. Siinä voi myös kiehauttaa juuri halkaistuja kananmunia tai vaaleaa kalaa, kuten miekkakalaa. Voit purkittaa tai pakastaa valmiin kastikkeen ja nauttia kesän mauista vuoden ympäri.
Välineet
Ainekset
2.3 kg kypsiä tuoreita tomaatteja (luumutomaatti toimii tässä parhaiten)
1 rkl tomaattipyreetä
120 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
6 mausteneilikkaa valkosipulia
300 g 1 suuri sipuli karkeasti pilkottuna
120 ml chiantia tai muuta kuivaa italialaista punaviiniä
2 rkl kidesokeria
130 g raastettua pecorino-juustoa
14 g hienonnettua tuoretta oreganoa
20 g hienonnettua tuoretta basilikaa
1 rkl hienoa merisuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Tällä ohjeella saat noin 2 litraa valmista marinarakastiketta.
Kiinnitä vihannes- ja hedelmäpuristin yleiskoneeseen. Aseta suuri kulho puristimen alle tomaattiseosta varten ja pienempi kulho puristimen päähän hedelmälihaa varten.
Pese tomaatit ja pilko ne niin pieniksi, että ne mahtuvat vihannes- ja hedelmäpuristimesta. Laita valkosipuli, sipuli ja tomaatit suurelle syöttölautaselle ja syötä seos syöttöpainimella puristimeen. Käytä lastaa ja varmista, että saat kaiken tomaattisoseen pois lisävarusteesta. Heitä hedelmäliha pois.
Lämmitä kaikki muut ainekset paitsi parmesaani ja yrtit suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Anna kiehahtaa ja sekoita hyvin. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 45–60 minuuttia tai kunnes kastike on haluamasi paksuista. Nosta pannu hellalta ja sekoita joukkoon tuoreet yrtit ja parmesaani. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tarjoile heti tuorepastan tai muun haluamasi ruoan kanssa. Voit myös antaa kastikkeen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirtää sen sitten jääkaappiin enintään viideksi päiväksi. Pakastimessa se säilyy enintään kuusi kuukautta. Säilymisaikaa voi pidentää purkittamalla.