Marengit
Tässä yksinkertaisessa mutta monipuolisessa marengissa yhdistyvät täydellisesti rapea kuori ja pehmeä sisus.
Marengit
Tässä yksinkertaisessa mutta monipuolisessa marengissa yhdistyvät täydellisesti rapea kuori ja pehmeä sisus.
Välineet
Ainekset
190 ml munanvalkuaisia
330 g hienoa sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1,5 rkl maissitärkkelystä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita munanvalkuaiset kulhoon.
Aseta johdoton KitchenAid-sähkövatkain nopeudelle 7 ja vatkaa munanvalkuaisia, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja.
Jatka vatkaamista ja lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes marenki on jäykkää ja kiiltävää.
Lisää valkoviinietikka ja maissitärkkelys ja vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Kauho marenki ulos ja aseta se kasoiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 2 tuntia 100-asteisessa uunissa. Kun marenki on valmista, anna sen jäähtyä uunissa.