Mansikkatorttu
Herkullinen mansikkatorttu sopii kevääseen.
Mansikkatorttu
Herkullinen mansikkatorttu sopii kevääseen.
Välineet
Ainekset
115 g voita
70 g tomusokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
175 g vehnäjauhoja
30 g mantelijauhoja
55 g erittäin hienoa sokeria
50 g maissitärkkelystä
500 g kevytmaitoa
1 vaniljatanko
500 g mansikoita
Vaiheittaiset ohjeet
Laita 55 grammaa pehmeää voita silikonireunaisella vatkaimella varustettuun yleiskoneen kulhoon ja sekoita nopeudella 4 kolmen minuutin ajan.
Lisää tomusokeri ja sekoita kaksi minuuttia nopeudella 4.
Pidä vatkain käynnissä ja lisää yksi kananmuna. Lisää jauhot, puolet suolasta ja mantelijauhot. Sekoita nopeudella 2 tasaiseksi taikinaksi.
Tee taikinasta pallo ja kiedo se talouskelmuun. Laita jääkaappiin yhdeksi tunniksi.
Siirrä taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikina ja painele se voideltuun torttuvuokaan.
Tee taikinaan reikiä haarukalla ja esipaista 10 minuuttia 220 asteessa. Poista paistoherneet ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes torttupohja on kullanruskea.
Laita 35 g sokeria, maissitärkkelys ja loput kananmunat lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 2 ja lisää nopeutta vähitellen kohtaan 6.
Laita kattilaan maito, 20 g sokeria ja vaniljatangosta irrotetut siemenet ja kuumenna kiehuvaksi.
Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 1. Kaada kiehuva maito kulhoon vähitellen. Vispaa noin minuutti.
Kaada takaisin kattilaan ja kiehauta tasaisesti vispaten.
Keitä vielä minuutti, samalla sekoittaen. Poista kattila liedeltä. Lisää suola ja loppu voi ja sekoita.
Kaada seos astiaan. Peitä astia talouskelmulla ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Laita kreemi pursotuspussiin ja pursota kreemi torttupohjan päälle.
Huuhtele mansikat ja pilko ne puoliksi. Asettele mansikat kreemin päälle.