emeagif
Skip the navigation

Mansikkamurupatukat

KitchenAid Chef

Valmista murupatukat etukäteen ja säilytä niitä jääkaapissa. Voit pakata ne ilmatiiviiseen rasiaan ja napata mukaan evääksi kouluun tai töihin.

strawberrycrumblebars_thumbnail.jpg

Mansikkamurupatukat

KitchenAid Chef

Valmista murupatukat etukäteen ja säilytä niitä jääkaapissa. Voit pakata ne ilmatiiviiseen rasiaan ja napata mukaan evääksi kouluun tai töihin.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
15min
Ruoanlaitto
1h
Yhteensä
1h15
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

500 g punaisia pakastemarjoja

1 tl vaniljauutetta

1 lime

50 g hienoa sokeria

50 g maissitärkkelystä

250 g kaurahiutaleita

250 g vehnäjauhoja

140 g ruokosokeria

225 g sulatettua voita

1/2 tl suolaa

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Reseptistä tulee 16 muropatukkaa.

  2. Sekoita marjat, vaniljauute, limen kuori, sokeri ja maissitärkkelys kulhossa ja siirrä sekoitus sivuun viideksi minuutiksi.

  3. Lisää kaurahiutaleet, jauhot, ruokosokeri, sulatettu voi ja suola yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Sekoita nopeudella 2, kunnes taikina alkaa paakkuuntua.

  4. Painele kolmeneljäsosaa murutaikinasta leivinpaperilla vuorattuun tai rasvattuun neliönmalliseen uunivuokaan. Levitä marjat tasaisesti taikinan päälle. Ripottele loput taikinasta marjojen päälle.

  5. Paista 190 asteessa noin 45–60 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskeaa. Anna paistoksen jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat neliöiksi. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa enintään viisi päivää.

  6. Jos käytät tuoreita mansikoita, laita ne ensin pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Pakastetuissa mansikoissa on vähemmän nestettä, joten murupatukoiden pohjasta tulee rapeampi.