Mansikkamurupatukat
Valmista murupatukat etukäteen ja säilytä niitä jääkaapissa. Voit pakata ne ilmatiiviiseen rasiaan ja napata mukaan evääksi kouluun tai töihin.
Mansikkamurupatukat
Valmista murupatukat etukäteen ja säilytä niitä jääkaapissa. Voit pakata ne ilmatiiviiseen rasiaan ja napata mukaan evääksi kouluun tai töihin.
Välineet
Ainekset
500 g punaisia pakastemarjoja
1 tl vaniljauutetta
1 lime
50 g hienoa sokeria
50 g maissitärkkelystä
250 g kaurahiutaleita
250 g vehnäjauhoja
140 g ruokosokeria
225 g sulatettua voita
1/2 tl suolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee 16 muropatukkaa.
Sekoita marjat, vaniljauute, limen kuori, sokeri ja maissitärkkelys kulhossa ja siirrä sekoitus sivuun viideksi minuutiksi.
Lisää kaurahiutaleet, jauhot, ruokosokeri, sulatettu voi ja suola yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain yleiskoneeseen. Sekoita nopeudella 2, kunnes taikina alkaa paakkuuntua.
Painele kolmeneljäsosaa murutaikinasta leivinpaperilla vuorattuun tai rasvattuun neliönmalliseen uunivuokaan. Levitä marjat tasaisesti taikinan päälle. Ripottele loput taikinasta marjojen päälle.
Paista 190 asteessa noin 45–60 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskeaa. Anna paistoksen jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat neliöiksi. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa enintään viisi päivää.
Jos käytät tuoreita mansikoita, laita ne ensin pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Pakastetuissa mansikoissa on vähemmän nestettä, joten murupatukoiden pohjasta tulee rapeampi.