Mangomochit
Makeat ja sitkeät jäätelöpallot ovat helpompia valmistaa kuin luulitkaan.
Mangomochit
Makeat ja sitkeät jäätelöpallot ovat helpompia valmistaa kuin luulitkaan.
Välineet
Ainekset
360 ml vispikermaa
120 ml täysmaitoa
500 g mangososetta
275 g sokeria
1 lime
150 g tahmeaa riisijauhoa
300 ml vettä
50 g mangohilloa
jauhottamiseen maissitärkkelystä
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää kerma, maito, mangosose, 50 g hienoa sokeria ja limen mehua lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon.
Sekoita 2 minuuttia nopeudella 4. Siirrä jäätelöseos ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin jäähtymään yön yli.
Kiinnitä kylmä KitchenAid-jäätelökulho ja sekoitin yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä jäätelöseos kulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 20 minuutin ajan.
Siirrä jäätelö ilmatiiviiseen astiaan ja laita pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Kun jäätelö on erittäin kiinteää, tee pieniä jäätelöpalloja pienellä jäätelökauhalla. Pakasta sitten vielä tunnin ajan tai kunnes pallot ovat täysin kovettuneet.
Lisää riisijauho, vesi, jäljellä oleva hieno sokeri ja mangohillo mikroaaltouunin kestävään kulhoon. Vatkaa.
Peitä muovikelmulla, lämmitä mikroaaltouunissa minuutin ajan 600 W:n teholla ja sekoita puulusikalla. Toista nämä vaiheet viidesti, kunnes seos on tahmeaa ja kiinteää.
Kaada taikina maissitärkkelyksellä jauhotetulle tasolle ja kauli, kunnes taikina on paksuudeltaan noin 3 mm. Leikkaa piparimuotilla pyöreitä paloja.
Kääri mochi-taikinaympyrät pienten jäätelöpallojen ympärille. Nauti heti tai säilytä pakastimessa ennen syömistä.