Mango-basilikasorbetti
Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei kuitenkaan ole munia tai maitoa, ja se on helppo valmistaa.
Mango-basilikasorbetti
Tässä täyteläisen pehmeässä mangosorbetissa on kermainen rakenne, joka muistuttaa jäätelöä. Siinä ei kuitenkaan ole munia tai maitoa, ja se on helppo valmistaa.
Välineet
Ainekset
300 g mangososetta
80 g sokeria
100 ml vettä
2 lehteä basilikan lehtiä
10 g syötäviä kukkia
Vaiheittaiset ohjeet
Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen edellispäivänä.
Sekoita mangosose ja basilikanlehdet samettiseksi seokseksi 5-nopeuksisella KitchenAid Classic -tehosekoittimella.
Laita vettä ja sokeria pienelle pannulle. Lämmitä, kunnes sokeri on sulanut. Poista liedeltä, lisää mangoseos ja anna jäähtyä.
Irrota kulho, liitä jäätelökone ja laita sekoitin paikoilleen.
Käynnistä yleiskone nopeudella 1, kaada seos jäätelökoneeseen ja anna sekoittimen käydä 20–30 minuuttia huoneen lämpötilasta riippuen.
Irrota kulho ja jaa jäätelö kulhoihin jäätelökauhan avulla.
Koristele syötävillä kukilla.
Ripottele hieman balsamiviinietikkaa jäätelön päälle ennen tarjoilua.