Makaroni-juustopaistos
Alusta asti itse tehty rapea makaroni-juustopaistos on koko perheen suosikki.
Makaroni-juustopaistos
Alusta asti itse tehty rapea makaroni-juustopaistos on koko perheen suosikki.
Välineet
Ainekset
170 g vehnäjauhoja
170 g durumvehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
4 kananmunaa
30 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
600 ml maitoa
150 g cheddar-juustoa
1/2 tl pippuria
150 g kypsennettyjä pekoninpaloja
1/4 tl muskottipähkinää
60 g pankojauhoja
60 g parmesaanijuustoa
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee kolme annosta.
Laita jauhot, durumvehnäjauhot ja 1/3 suolasta vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2 ja lisää kananmunat. Sekoita, kunnes taikina pysyy kasassa.
Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku ja sekoita nopeudella 2 viiden minuutin ajan, kunnes pastataikina on tasaista ja joustavaa. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin jäähtymään 30 minuutiksi.
Tee taikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja. Kiinnitä yleiskoneeseen suurella makaronilevyllä varustettu pastan muotopuristin. Valitse nopeus 6 ja syötä taikina pastan muotopuristimen läpi. Tee pastasta noin 4 cm:n pituisia paloja. Aseta pasta jauhotetulle alustalle ja ripottele päälle jauhoja.
Kiehauta suuri kattilallinen suolattua vettä ja keitä pastaa viiden minuutin ajan. Kaada vesi pois ja siirrä pasta pellille.
Kuumenna voi kattilassa ja vatkaa jauhot sekaan. Lisää maito vähitellen ja anna seoksen kypsyä, kunnes se sakenee, eli noin kymmenen minuutin ajan. Lisää cheddar ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Lisää jäljellä oleva suola, pippuri ja muskottipähkinä.
Lisää pekoni makaronien sekaan. Lisää kastike ja sekoita.
Sekoita pankojauhot raastetun parmesaanin kanssa ja ripottele paistoksen päälle. Paista 180°asteessa noin 30 minuuttia. Käytä uunin grillivastuksia ja paahda vielä 3–5 minuuttia, kunnes paistos on kullanruskeaa. Tarjoile heti.