Macadamiapähkinäkeksit
Nämä päältä rapeat ja sisältä pehmeät keksit vievät kielen mennessään.
Macadamiapähkinäkeksit
Nämä päältä rapeat ja sisältä pehmeät keksit vievät kielen mennessään.
Välineet
Ainekset
150 g macadamiapähkinöitä
35 ml vaahterasiirappia
1/2 tl suolaa
175 g huoneenlämpöistä voita
100 g ruskeaa sokeria
150 g hienoa sokeria
2 kananmunaa
275 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisäosa, johon on kiinnitetty karkea raastinterä. Syötä pähkinät syöttösuppilon läpi nopeudella 4. Sekoita pähkinät, vaahterasiirappi ja suola pienessä kulhossa ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista kullanruskeaksi 10 minuuttia 200 asteessa.
Lisää voi, tumma sokeri ja hieno sokeri silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi nopeudella 4. Lisää munat ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Lisää jauhot, leivinjauhe ja karamellisoidut pähkinät. Sekoita, kunnes taikina pysyy kasassa. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
Tee taikinasta pieniä palloja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista keksejä 15 minuuttia 175 asteessa. Anna keksien levätä uunipellillä ennen tarjoiluvadille siirtämistä.