Skip the navigation

Macadamiapähkinäkeksit

KitchenAid Chef

Nämä päältä rapeat ja sisältä pehmeät keksit vievät kielen mennessään.

macadamianutcookies_thumbnail.jpg

Macadamiapähkinäkeksit

KitchenAid Chef

Nämä päältä rapeat ja sisältä pehmeät keksit vievät kielen mennessään.

Välineet

StandMixer
VegetableSlicerAndShredder
Valmistelu
15min
Asetus
2h
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
2h35
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

150 g macadamiapähkinöitä

35 ml vaahterasiirappia

1/2 tl suolaa

175 g huoneenlämpöistä voita

100 g ruskeaa sokeria

150 g hienoa sokeria

2 kananmunaa

275 g vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kiinnitä yleiskoneeseen vihannesleikkuri/-raastinlisäosa, johon on kiinnitetty karkea raastinterä. Syötä pähkinät syöttösuppilon läpi nopeudella 4. Sekoita pähkinät, vaahterasiirappi ja suola pienessä kulhossa ja kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista kullanruskeaksi 10 minuuttia 200 asteessa.

  2. Lisää voi, tumma sokeri ja hieno sokeri silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi nopeudella 4. Lisää munat ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Lisää jauhot, leivinjauhe ja karamellisoidut pähkinät. Sekoita, kunnes taikina pysyy kasassa. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

  3. Tee taikinasta pieniä palloja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista keksejä 15 minuuttia 175 asteessa. Anna keksien levätä uunipellillä ennen tarjoiluvadille siirtämistä.