Välineet
Ainekset
180 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
140 g kylmää suolattua voita (noin 1 cm:n kuutioina)
30 ml kylmää vettä
260 g maissia
1 kesäkurpitsa (kuutioina)
4 kananmunaa
60 ml maitoa
20 g tuoretta basilikaa (silputtuna)
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
110 g mozzarellaa (kuutioina)
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 175°C:een. Aloita taikinan valmistus sekoittamalla jauhot ja suola yleiskoneen kulhossa taikinasekoittimella.
Sekoita nopeudella 1. Lisää voikuutiot ja jatka sekoittamista sekoitusnopeudella, kunnes seos on murumaista (1–2 minuuttia).
Jatka sekoittamista ja lisää kulhoon 2 rkl kylmää vettä hiljalleen valuttaen. Voit lisätä tarvittaessa 1–2 rkl vettä, jotta saat seoksesta murumaisen. Sammuta yleiskone. Painele taikina kevyesti voideltuun 22 cm:n irtovuokaan. Pistele taikinaa haarukalla ja paista 20 minuuttia. Valmista täyte taikinan paistumisen aikana.
Lämmitä paistinpannu liedellä keskilämmölle. Lisää maissi ja kesäkurpitsa ja anna kypsyä sekoittamatta 8–10 minuuttia tai kunnes seos on ruskistunut. Sammuta levy.
Lisää puhtaaseen yleiskoneen kulhoon neljä kananmunaa ja maito. Kiinnitä koneeseen vatkain ja sekoita 1–2 minuutin ajan nopeudella 1. Lisää kulhoon valkosipuli, basilika, juusto, suola ja pippuri ja vatkaa, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. Sammuta yleiskone.
Ota taikina pois uunista, kun esikypsennys on valmis. Lisää maissi ja kesäkurpitsa vuokaan. Lisää lopuksi kananmunaseos ja paista uunissa 40–45 minuuttia tai kunnes seos on keskeltä kiinteä.
Koristele tuoreilla basilikanlehdillä ennen tarjoilua.