Skip the navigation

Maissi-kesäkurpitsa-mozzarellapiirakka

KitchenAid Chef

corn courgette mozzarella quiche

Maissi-kesäkurpitsa-mozzarellapiirakka

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
Valmistelu
30min
Ruoanlaitto
1h
Yhteensä
1h30
Annos
8
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

180 g vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

140 g kylmää suolattua voita (noin 1 cm:n kuutioina)

30 ml kylmää vettä

260 g maissia

1 kesäkurpitsa (kuutioina)

4 kananmunaa

60 ml maitoa

20 g tuoretta basilikaa (silputtuna)

1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)

110 g mozzarellaa (kuutioina)

1/2 tl suolaa

1/2 tl pippuria

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lämmitä uuni 175°C:een. Aloita taikinan valmistus sekoittamalla jauhot ja suola yleiskoneen kulhossa taikinasekoittimella.

  2. Sekoita nopeudella 1. Lisää voikuutiot ja jatka sekoittamista sekoitusnopeudella, kunnes seos on murumaista (1–2 minuuttia).

  3. Jatka sekoittamista ja lisää kulhoon 2 rkl kylmää vettä hiljalleen valuttaen. Voit lisätä tarvittaessa 1–2 rkl vettä, jotta saat seoksesta murumaisen. Sammuta yleiskone. Painele taikina kevyesti voideltuun 22 cm:n irtovuokaan. Pistele taikinaa haarukalla ja paista 20 minuuttia. Valmista täyte taikinan paistumisen aikana.

  4. Lämmitä paistinpannu liedellä keskilämmölle. Lisää maissi ja kesäkurpitsa ja anna kypsyä sekoittamatta 8–10 minuuttia tai kunnes seos on ruskistunut. Sammuta levy.

  5. Lisää puhtaaseen yleiskoneen kulhoon neljä kananmunaa ja maito. Kiinnitä koneeseen vatkain ja sekoita 1–2 minuutin ajan nopeudella 1. Lisää kulhoon valkosipuli, basilika, juusto, suola ja pippuri ja vatkaa, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet. Sammuta yleiskone.

  6. Ota taikina pois uunista, kun esikypsennys on valmis. Lisää maissi ja kesäkurpitsa vuokaan. Lisää lopuksi kananmunaseos ja paista uunissa 40–45 minuuttia tai kunnes seos on keskeltä kiinteä.

  7. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä ennen tarjoilua.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Upea talviale