Macchiato
Koristele espresso pienellä määrällä vaahtoa saadaksesi ”merkittyä” tai ”tahrattua” kahvia.
Macchiato
Koristele espresso pienellä määrällä vaahtoa saadaksesi ”merkittyä” tai ”tahrattua” kahvia.
Välineet
Ainekset
20 ml maitoa
1 annos espressoa
oman maun mukaan (valinnainen) kaakaojauhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Vaahdota maito höyrysuuttimella tai maidonvaahdottimella ”mikrovaahdoksi”, jota on lähes kaksinkertainen määrä alkuperäiseen maitomäärään verrattuna.
Valmista espresso haluamaasi kuppiin.
Lisää espresson päälle nokare vaahdotettua maitoa.
Ripottele pinnalle kaakaojauhetta oman maun mukaan ja tarjoile. Voit valmistaa maidottoman vaihtoehdon kauramaidosta.
Hunaja-laventelimacchiaton valmistamiseen tarvitset laventelisiirappia ja hieman hunajaa, jotka sekoitetaan espressoon ennen vaahdotetun maidon lisäämistä.