Skip the navigation

Liemikuutiot

KitchenAid Chef

Älä heitä ylijäämäkasviksia kompostiin. Tee sen sijaan kotitekoisia liemikuutioita, joiden avulla lisäät makua kastikkeisiin ja keittoihin.

stockcubes thumbnail

Liemikuutiot

KitchenAid Chef

Älä heitä ylijäämäkasviksia kompostiin. Tee sen sijaan kotitekoisia liemikuutioita, joiden avulla lisäät makua kastikkeisiin ja keittoihin.

Välineet

FoodProcessor
HandBlender
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
20min
Yhteensä
30min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

1 kesäkurpitsaa

4 porkkanaa (kuorineen ja/tai lehtineen)

4 sellerinvartta (lehtineen)

1 nippu persiljaa (tai mitä tahansa pehmeää ylijäämäyrttiä)

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl suolaa

1 rkl pippuria

2 perunoita, leikattuna neljäsosiin

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Tästä reseptistä tulee 30 liemikuutiota.

  2. Kuori valkosipuli ja sipulit. Pilko kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Laita kasvikset monitoimikoneeseen, jossa on monitoimiterä, ja leikkaa ne pieniksi palasiksi sykäyttämällä. Laita ne toiseen kulhoon ja siirrä sivuun. Lisää porkkanat kuorineen ja lehtineen, selleri ja yrtit. Käytä sykäystoimintoa, kunnes ainekset on pilkottu kunnolla.

  3. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä ja lisää vihannekset. Lisää suola, pippuri ja pilkotut perunat. Kypsennä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet, ja siirrä sitten sekoituskannuun. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes muodostuu sileää sosetta.

  4. Levitä sose vuorattuun pakastimen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 12 tuntia, kunnes se on kiinteää. Leikkaa kuutioiksi ja käytä heti tai säilytä pakastimessa.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Jopa -30%

Osta se omaksesi hyödyntämällä verkkosivustomme upeat tarjoukset.