Liemikuutiot
Älä heitä ylijäämäkasviksia kompostiin. Tee sen sijaan kotitekoisia liemikuutioita, joiden avulla lisäät makua kastikkeisiin ja keittoihin.
Liemikuutiot
Älä heitä ylijäämäkasviksia kompostiin. Tee sen sijaan kotitekoisia liemikuutioita, joiden avulla lisäät makua kastikkeisiin ja keittoihin.
Välineet
Ainekset
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 kesäkurpitsaa
4 porkkanaa (kuorineen ja/tai lehtineen)
4 sellerinvartta (lehtineen)
1 nippu persiljaa (tai mitä tahansa pehmeää ylijäämäyrttiä)
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl suolaa
1 rkl pippuria
2 perunoita, leikattuna neljäsosiin
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 30 liemikuutiota.
Kuori valkosipuli ja sipulit. Pilko kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Laita kasvikset monitoimikoneeseen, jossa on monitoimiterä, ja leikkaa ne pieniksi palasiksi sykäyttämällä. Laita ne toiseen kulhoon ja siirrä sivuun. Lisää porkkanat kuorineen ja lehtineen, selleri ja yrtit. Käytä sykäystoimintoa, kunnes ainekset on pilkottu kunnolla.
Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä ja lisää vihannekset. Lisää suola, pippuri ja pilkotut perunat. Kypsennä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat hieman pehmenneet, ja siirrä sitten sekoituskannuun. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes muodostuu sileää sosetta.
Levitä sose vuorattuun pakastimen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 12 tuntia, kunnes se on kiinteää. Leikkaa kuutioiksi ja käytä heti tai säilytä pakastimessa.