Leivonnaisia New Yorkin tapaan
Loihdi herkullisia kotitekoisia vaniljakreemillä täytettyjä leivonnaisia, kun haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin.
Leivonnaisia New Yorkin tapaan
Loihdi herkullisia kotitekoisia vaniljakreemillä täytettyjä leivonnaisia, kun haluat tehdä vaikutuksen vieraisiin.
Välineet
Ainekset
120 g kylmää vettä
1 tl kuivahiivaa
10 g hienoa sokeria
250 g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
180 g + 1 rkl voita
1 rkl sokerisiirappia
180 g vaniljakreemiä
60 g hasselpähkinälevitettä
2 rkl pähkinärouhetta
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee kuusi leivonnaista.
Kaada vesi taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää hiiva, sokeri, jauhot, suola ja yksi ruokalusikallinen voita. Käännä säädin nopeudelle 2 ja vaivaa taikinaa noin seitsemän minuutin ajan. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli taikinasta pitkä suorakulmio. Pehmitä voi lyömällä sitä kaulimella. Varmista, että voin leveys on sama kuin suorakulmion leveys ja että voin pituus on 1/3 suorakulmion pituudesta. Aseta voi suorakulmion keskelle ja taita taikina sen päälle. Taikinan reunojen pitäisi kohdata voin päällä. Sulje reunat ja kauli taikina noin 50 cm:n pituiseksi suorakulmioksi.
Taittele taikina itsensä päälle ottamalla 1/3 taikinasta toiselta puolelta ja 3/4 taikinasta toiselta puolelta. Kauli jälleen suorakulmioksi ja taittele taikina. Toista vielä kerran. Taittele taikina ja leikkaa reunat. Kääri taikina muovikelmuun ja laita se jääkaappiin 45 minuutiksi.
Kauli taikina noin 60 x 12 cm:n kokoiseksi suorakulmioksi. Kauli taikina yläreunasta alareunaan päin. Leikkaa kuudeksi samankokoiseksi palaksi. Palojen on oltava 0,5 cm pidempiä kuin käyttämiesi rengasmuottien korkeus. Voitele rengasmuotit. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Aseta taikinapalat rengasmuottien sisään. Peitä rengasmuotit leivinpaperilla. Anna taikinapalojen levätä noin 1,5 tuntia huoneenlämmössä. Aseta toinen uunipelti päälle. Varmista, että pellillä on tarpeeksi painoa: voit tarvittaessa lisätä pellin päälle paistoherneitä.
Paista 210 asteessa noin 35–45 minuuttia. Taikinapalojen on täytettävä koko rengasmuotti ja oltava väriltään kullanruskeita. Jos näin ei ole, paista vielä viisi minuuttia. Ota leivonnaiset pois uunista ja poista rengasmuotti. Sivele leivosten päälle sokerisiirappia ja laita takaisin uuniin 2–3 minuutiksi, kunnes ne ovat karamellisoituneet.
Anna leivonnaisten jäähtyä täysin. Täytä vaniljakreemillä ja levitä päälle hasselpähkinälevitettä ja pähkinärouhetta.