Leipä kuivatuilla hedelmillä
Kuivatuilla hedelmillä täytetty maitoleipä, joka sopii täydellisesti juustolautaselle!
Leipä kuivatuilla hedelmillä
Kuivatuilla hedelmillä täytetty maitoleipä, joka sopii täydellisesti juustolautaselle!
Välineet
Ainekset
11 g kuivahiivaa
300 ml lämmintä maitoa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
60 g sulatettua voita
140 g vehnäjauhoja
Vaiheittaiset ohjeet
Laita leipäkulhoon hiiva, lämmin maito ja sokeri. Sekoita ja anna levätä 10 minuuttia. Lisää suola, voisula ja jauhot. Kiinnitä yleiskoneeseen taikinakoukku ja vaivaa nopeudella 2 viiden minuutin ajan. Lisää kuivatut hedelmät ja jatka vaivaamista, kunnes ne ovat sekoittuneet seokseen kunnolla. Irrota taikina taikinakoukusta ja ripottele taikinan päälle hieman jauhoja. Kääntele taikinaa jauhoissa käsin.
Sulje leipäkulhon kansi ja anna taikinan kohota 1–1,5 tunnin ajan lämpimässä, kunnes se on kaksinkertaistunut. Painele taikina litteäksi, ota se pois leipäkulhosta ja aseta se jauhotetulle tasolle. Venytä ja taita taikinaa sen keskiosaa kohti. Käännä taikina sitten ja muodosta siitä leipä. Anna kohota vielä 30 minuuttia lämpimässä. Aseta taas jauhotetulle pinnalle. Venytä ja taita taikinaa ja muodosta siitä leipä.
Vuoraa leipäkulhon kansi sisäpuolelta leivinpaperilla ja aseta taikina sen päälle. Ripottele leivän päälle jauhoja. Aseta leipäkulho kannen päälle ja nosta se 235-asteiseen esilämmitettyyn uuniin. Paista 30 minuuttia. Irrota leipäkulho ja paista leipää ilman kulhoa vielä viisi minuuttia tai kunnes kuori on rapea ja kullanruskea. Poista leipä uunista ja anna sen jäähtyä ennen viipalointia.
Tarjoile juustolautasen kanssa.