Lammaslihapullat
Herkullisia sellaisenaan täyteläisenä välipalana tai pitaleivässä hummuksen ja kurkun kanssa
Ainekset
680 g luutonta lampaan koipea
15 g tuoretta lehtipersiljaa
55 g korppujauhoja
10 g suolaa
1 tl juustokuminaa
fetajuustoa
1 kananmunaa
5 g sitruunan kuorta
1 rkl oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta monitoimiterä KitchenAidin 3,1 litran monitoimikoneeseen. Pilko lammas parin sentin paloiksi. Lisää kaikki lihapulla-ainekset työkulhoon, kiinnitä kansi ja käytä laitetta nopealla nopeudella. Anna sekoittua, kunnes isoja lihanpaloja ei enää näy.
Poista lihaseos työkulhosta esimerkiksi puukauhalla. Pyörittele seoksesta käsin suunnilleen golfpallon kokoisia lihapullia.
Lämmitä paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää hieman oliiviöljyä pannun pohjalle. Kun pannu on kuuma, aseta lihapullat pannulle niin, ettei pannu ole liian täynnä. Peitä kannella ja kypsennä 4 minuuttia. Ota sitten kansi pois, käännä lihapullat, laita kansi takaisin ja kypsennä vielä 4 minuuttia. Toista vielä kerran niin, että lihapullat ovat paistuneet yhteensä noin 12 minuuttia per erä. Aseta valmiit lihapullat isoon kulhoon tai vuokaan ja peitä se foliolla siksi aikaa kun kypsennät loput lihapullat.
Tarjoile lihapullat yrteillä maustetun kreikkalaisen jugurtin, sipulin ja fenkolisalaatin kera