Kurpitsaleipä
Nauti kurpitsaleipä jälkiruokana tuorejuustonokareen kanssa tai lämmitä se leivänpaahtimessa ja syö ihanan makeana aamiaisena.
Kurpitsaleipä
Nauti kurpitsaleipä jälkiruokana tuorejuustonokareen kanssa tai lämmitä se leivänpaahtimessa ja syö ihanan makeana aamiaisena.
Välineet
Ainekset
160 ml mietoa ruokaöljyä
3 kananmunaa
170 g hienoa sokeria
200 g fariinisokeria
1 vaniljatanko
400 g kurpitsasosetta
300 g vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää öljy, munat, molemmat sokerit, vaniljatangon siemenet ja kurpitsasose vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.
Lisää jauhot, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita hetki nopeudella 2, kunnes ainekset ovat juuri sekoittuneet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 60–70 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa, tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen viipalointia ja tarjoilua.