Kurpitsagnocchit ja salvia-voikastike
Kurpitsagnocchit salvia-voikastikkeen kanssa on perinteisen italialaispastan syysversio.
Kurpitsagnocchit ja salvia-voikastike
Kurpitsagnocchit salvia-voikastikkeen kanssa on perinteisen italialaispastan syysversio.
Välineet
Ainekset
92 g myskikurpitsaa
67 g jauhoisia perunoita
1/3 munankeltuainen
1/6 tl muskottipähkinää
1/3 tl suolaa
100 g vehnäjauhoja
2/3 rkl voita
2 salvian lehteä
1/6 tl pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori myskikurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Höyrytä 20 minuuttia. Laita kuutiot silikonireunaisella vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon ja sekoita 2 minuuttia nopeudella 2. Lisää keltuainen, jauhettu muskottipähkinä ja ½ teelusikallista suolaa. Lisää ruokalusikallinen jauhoja. Sekoita nopeudella 2 ja lisää loput jauhoista vähitellen. Sekoita 2 minuuttia.
Laita taikina jauhotetulle työtasolle. Lisää taikinan pinnalle hieman jauhoja. Rullaa taikina halkaisijaltaan 1,5 cm:n pitkuloiksi ja leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi paloiksi.
Lisää jauhoa gnocchilaudalle ja tee gnoccheihin raidallinen ulkopinta rullaamalla niitä lautaa vasten peukalolla. Paina peukalolla gnoccheihin tasku kastikkeelle.
Kiehauta suuri kattilallinen suolavettä, lisää gnocchit ja keitä niitä muutama minuutti. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Valuta suolavesi pois.
Sulata voi paistinpannulla ja lisää salvianlehdet. Laita keitetyt gnocchit pannulle ja sekoita niitä voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.