Kurpitsa- ja fenkolisalaatti mintun ja balsamiviinietikan kera
Tämä erittäin helppo ja terveellinen resepti suorastaan pursuaa värejä. Se on täydellinen raakaruokailijoille ja uusia inspiroivia salaatteja etsiville.
Kurpitsa- ja fenkolisalaatti mintun ja balsamiviinietikan kera
Tämä erittäin helppo ja terveellinen resepti suorastaan pursuaa värejä. Se on täydellinen raakaruokailijoille ja uusia inspiroivia salaatteja etsiville.
Välineet
Ainekset
250 g kuorittuja kurpitsasiivuja
25 g fenkolia
10 g mintun lehtiä
25 g paahdettuja kurpitsan siemeniä
50 g karpaloita
25 g pekaanipähkinöitä
2 rkl balsamiviinietikkaa
4 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus ruokasuolaa
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä spiraalileikkurilisäosa KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita kurpitsansiivu keskelle spiraalileikkurin hedelmä- ja vihannespiikkiin. Liitä keskikokoisen spiraalin terä ja aseta se kurpitsan päähän.
Aseta terän alle keskikokoinen kulho kurpitsaspiraaleja varten ja käynnistä yleiskone nopeudella 4.
Pese ja huuhtele fenkoli huolellisesti.
Silppua fenkoli ja laita se kulhoon kurpitsaspiraalien joukkoon. Lisää mintunlehdet ja paahdetut kurpitsansiemenet.
Laita balsamiviinietikka, neljä ruokalusikallista öljyä ja hyppysellinen pöytäsuolaa pieneen kulhoon. Sekoita hyvin.
Sekoita kastikkeen kanssa. Koristele mintunlehdillä, karpaloilla ja pekaanipähkinöillä. Lisää kastiketta maun mukaan.
Saat ruokaan rapeutta, kun ripottelet murskattuja amarettokeksejä annosten päälle ennen tarjoilua.