Skip the navigation

Kurpitsa-inkivääri-appelsiinikeitto

KitchenAid Chef

Tulisesti maustettu kurpitsakeitto lämmittää kylminä talvipäivinä.

pumpkingingerorangesoup_thumbnail.jpg

Kurpitsa-inkivääri-appelsiinikeitto

KitchenAid Chef

Tulisesti maustettu kurpitsakeitto lämmittää kylminä talvipäivinä.

Välineet

Blender
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
35min
Yhteensä
45min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

2 sipulia

230 g kurpitsaa, kuorittuna

2 rkl oliiviöljyä

2 cm inkivääriä

1 valkosipulinkynsi

1/2 tl chiliä

1 appelsiini

1 l kasvislientä

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuori ja pilko sipulit ja kurpitsa karkeaksi silpuksi. Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa ja lisää pilkotut vihannekset. Kuullota 10 minuuttia.

  2. Suikaloi inkivääri, kuori valkosipulinkynsi ja purista appelsiinista mehu. Lisää inkivääri, valkosipulinkynsi ja appelsiinimehu, chilipippuri ja kasvisliemi kattilaan. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.

  3. Siirrä keitto K400-tehosekoittimen kannuun. Aloita sekoittaminen nopeudella 1 ja nosta tehoa vähitellen nopeuteen 5, kunnes keitto on samettisen sileää.

  4. Lisää tuoretta salviaa ja krutonkeja. Tarjoile koverretussa, paahdetussa kurpitsassa.