Kurpitsa-inkivääri-appelsiinikeitto
Tulisesti maustettu kurpitsakeitto lämmittää kylminä talvipäivinä.
Kurpitsa-inkivääri-appelsiinikeitto
Tulisesti maustettu kurpitsakeitto lämmittää kylminä talvipäivinä.
Välineet
Ainekset
2 sipulia
230 g kurpitsaa, kuorittuna
2 rkl oliiviöljyä
2 cm inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl chiliä
1 appelsiini
1 l kasvislientä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori ja pilko sipulit ja kurpitsa karkeaksi silpuksi. Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa ja lisää pilkotut vihannekset. Kuullota 10 minuuttia.
Suikaloi inkivääri, kuori valkosipulinkynsi ja purista appelsiinista mehu. Lisää inkivääri, valkosipulinkynsi ja appelsiinimehu, chilipippuri ja kasvisliemi kattilaan. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
Siirrä keitto K400-tehosekoittimen kannuun. Aloita sekoittaminen nopeudella 1 ja nosta tehoa vähitellen nopeuteen 5, kunnes keitto on samettisen sileää.
Lisää tuoretta salviaa ja krutonkeja. Tarjoile koverretussa, paahdetussa kurpitsassa.