Kurkkunuudelisalaatti savulohen, tillin ja ranskankerman kera
Joinain päivinä sitä vaan haluaa päästä helpolla ruoanlaiton suhteen. Tämä yllättävä resepti on muunnelma lohen ja kurkun klassisesta yhdistelmästä.
Kurkkunuudelisalaatti savulohen, tillin ja ranskankerman kera
Joinain päivinä sitä vaan haluaa päästä helpolla ruoanlaiton suhteen. Tämä yllättävä resepti on muunnelma lohen ja kurkun klassisesta yhdistelmästä.
Välineet
Ainekset
1 kurkku
100 g savulohta
1 appelsiini
100 g ranskankermaa
25 g tilliä
10 g meiramia
2 rkl ekstra neitsyt oliiviöljyä
ripaus jauhettua valkopippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Liitä spiraalileikkurilisäosa KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita kurkku keskelle spiraalileikkurin hedelmä- ja vihannespiikkiin. Liitä ohuen spiraalin terä ja aseta se kurkun päähän.
Aseta terän alle keskikokoinen kulho kurkkuspiraaleja varten ja käynnistä yleiskone nopeudella 4.
Tee sama toiselle kurkulle. Lisää sitten suikaloitu savulohi.
Kuori ja viipaloi appelsiinit ja lisää ne kurkkujen joukkoon.
Sekoita ranskankerma, tillisilppu, tuoreet meiraminlehdet ja valkopippuri pienessä kulhossa.
Lisää joukkoon 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja kaada seos salaattiin. Sekoita ja tarjoile.
Ehditkö panostaa ateriaan enemmän? Kuutioi kaksi perunaa monitoimilisävarusteen kuutiointisarjan avulla ja keitä 10 minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Lisää salaattiin ja tarjoile.