Kuohkeat teeleivät
Koe vastapaistettujen, kuohkeiden teeleipien taivaallinen tuoksu tällä takuuvarmalla reseptillä, jolla täydelliset kullanruskeat teeleivät onnistuvat joka kerta.
Kuohkeat teeleivät
Koe vastapaistettujen, kuohkeiden teeleipien taivaallinen tuoksu tällä takuuvarmalla reseptillä, jolla täydelliset kullanruskeat teeleivät onnistuvat joka kerta.
Välineet
Ainekset
350 ml maitoa
2 rkl valkoviinietikkaa
480 g vehnäjauhoja
2 rkl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
230 g voita, kylmänä ja kuutioituna
2 rkl sulatettua voita
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Kaada etikka lasiseen mittakuppiin ja lisää maitoa, kunnes nestettä on 350 ml.
Lisää jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola taikinasekoittimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita yleiskoneella 10 sekunnin ajan ja lisää seokseen voikuutiot yleiskoneen ollessa käynnissä. Sekoita seosta vielä minuutin ajan. Lisää sitten nopeutta (nopeus 2) ja lisää hitaasti seokseen maito tahtiin 1, 2 ja tauko, 1, 2 ja tauko. Kun maito on kaadettu seokseen, sammuta yleiskone. Taikinasta tulee tahmeaa ja rosoista.
Irrota työkulho yleiskoneesta ja kerää taikina käsilläsi yhdeksi tasaiseksi palloksi. Jauhota pöytätaso ja vaivaa taikinapalloa useasti. Litistä taikina kämmenellä paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (18 cm x 30 cm x 2,5 cm). Tee kerroksia taittelemalla ensin yksi sivu keskelle ja sitten toinen sivu. Käännä vaakasuunnassa ja litistä taikina vielä kerran suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Toista taitokset, käännä vaakasuunnassa ja litistä taikina vielä kerran paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Leikkaa keksimuotilla kahdeksan teeleipää. Kerää jäljelle jäänyt taikina ja vaivaa sitä kevyesti. Litistä taikina paksuksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi, taita kuten aiemmin ja käännä vaakasuunnassa. Litistä taikina kämmenellä vielä kerran suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa vielä neljä teeleipää. Poista ylimääräinen taikina.
Sivele taikinan päälle sulatettua voita ja paista esilämmitetyssä uunissa 18–20 minuuttia tai kunnes teeleivät ovat kullanruskeita. Kun teeleivät ovat kypsiä, sivele päälle taas sulatettua voita ja tarjoile.