Kotitekoiset halloween tryffelit
Pelottavia halloween-tryffeleitä, joista nauttivat sekä lapset että aikuiset!
Kotitekoiset halloween tryffelit
Pelottavia halloween-tryffeleitä, joista nauttivat sekä lapset että aikuiset!
Välineet
Ainekset
150 ml kuohukermaa
230 g tummaa suklaata
15 g pehmeää voita
300 g valkosuklaanappeja
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 8 tryffeliä.
Kuumenna vispikermaa, kunnes se kiehahtaa.
Pilko 220 g tummaa suklaata erittäin hienoksi. Laita suklaa lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää pehmennyt voi.
Kaada kuuma kerma kulhoon. Anna hautua 5 minuuttia.
Sekoita tasaiseksi nopeudella 2. Kaada pieneen paistoastiaan. Peitä muovikelmulla ja anna jäähtyä jääkaapissa 1,5 tuntia.
Tee kahdeksan suklaapalloa pienellä jäätelökauhalla. Pyörittele hieman käsilläsi, jotta palloista tulee sileitä ja tasaisia.
Sulata valkosuklaanapit mikroaaltouunissa ja siirrä kapeisiin ja korkeaisiin juomalaseihin. Aseta tryffelit varrastikkuihin ja upota sulatettuun suklaaseen. Irrota tikuista ja aseta leivinpaperilla peitetylle levylle tai lautaselle.
Laita jäljelle jäänyt suklaasula pienellä aukolla varustettuun pursotuspussiin ja pursota sitä tryffeleiden päälle tehden niistä muumion näköisiä.
Sulata jäljelle jäänyt tumma suklaa mikroaaltouunissa ja käytä pientä hammastikkua silmien "piirtämiseen".