Skip the navigation

Kotitekoinen voi ja kolme maustevoita

KitchenAid Chef

homemade butter

Kotitekoinen voi ja kolme maustevoita

KitchenAid Chef

Välineet

StandMixer
FoodProcessor
Valmistelu
40min
Yhteensä
40min
Annos
16
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

460 ml huoneenlämpöistä vispikermaa

1/2 tl suolaa

1 tl jauhettua kanelia

1 rkl vaahterasiirappia

1 valkosipulinkynsi valkosipulia

4 g persiljan lehtiä

4 g ruohosipulia

15 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

1 tl kuivattua oreganoa

Vaiheittaiset ohjeet

    Valmista kotitekoinen voi

  1. Lisää vispilälisävarusteella varustettuun yleiskoneen kulhoon vispikerma ja suola. Kiinnitä roiskesuoja kulhon päälle. Käynnistä vatkain ja aloita sekoitus nopeudella 1 nostaen sitä hitaasti nopeuteen 10. Pidä pyyhettä tai muovikäärettä käden ulottuvilla roiskeiden varalta

  2. Kun kermaa vatkataan, muodostuu siitä aluksi kermavaahtoa. Sitten se alkaa vähitellen hajota kellertäviksi rasvamöykyiksi, jotka erottuvat valkoisesta kirnupiimästä. Tämän pitäisi kestää 10–15 minuuttia.

  3. Vaivaa taikinaa yleiskoneella nopeudella 2 noin 5–7 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja tahmeaa. Kaavi taikinaa kulhon reunoilta ja koukusta tarvittaessa. Jos taikina on liian tahmeaa, jatka vaivaamista nopeudella 2 ja lisää samalla taikinaan enintään 30 g jauhoja yksi ruokalusikallinen kerrallaan.

  4. Kun voirasva on erottunut kirnupiimästä, sammuta yleiskone ja irrota roiskesuoja. Erota voi kirnupiimästä siivilöimällä (säästä piimä muuhun leivontaan)

  5. Laita voi takaisin yleiskoneen kulhoon ja huuhtele kylmällä vedellä. Siivilöi ja huuhtele voita raikkaalla, kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Näin poistat syntyneen kirnupiimän ja saat kotitekoiseen voihin tuoreemman maun.

  6. Painele voi lasiseen astiaan. Tarjoile voi tuoreen leivän tai pastan kanssa tai osana maustevoita. Säilytä jääkaapissa enintään viikon ajan.

  7. Kaneli-vaahterasiirappivoin valmistaminen

  8. Kaneli-vaahterasiirappivoin valmistaminen: Lisää puhtaaseen kulhoon kotitekoinen voi, kaneli ja vaahterasiirappi. Vatkaa voita nopeudella 4, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet ja seos on kuohkeaa, eli noin 1–2 minuutin ajan. Tarjoile heti tai muotoile leivinpaperilla pötköksi ja jäähdytä.

  9. Valkosipuli-yrttivoin valmistaminen

  10. Hienonna valkosipuli, persilja ja ruohosipuli johdottomalla KitchenAid Go -teholeikkurilla. Lisää kotitekoinen voi ja hienonnettu valkosipuli-yrttiseos yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen vispilälisävaruste. Vatkaa 1–2 minuuttia nopeudella 4. Tarjoile heti tai muotoile leivinpaperilla pötköksi ja jäähdytä.

  11. Tomaattivoin valmistus

  12. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oregano johdottomalla KitchenAid Go -teholeikkurilla. Lisää kotitekoinen voi ja tomaattimurska puhtaaseen yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen vispilä. Vatkaa 1–2 minuuttia nopeudella 4. Tarjoile heti tai muotoile leivinpaperilla pötköksi ja jäähdytä.