Kotitekoinen tiramisu
Tämä kerrosjälkiruoka on todellinen suosikki kahvissa liotettujen keksien ja kermaisen mascarponen ansiosta.
Kotitekoinen tiramisu
Tämä kerrosjälkiruoka on todellinen suosikki kahvissa liotettujen keksien ja kermaisen mascarponen ansiosta.
Välineet
Ainekset
ml 200 espressoa
4 kananmunaa
70 g hienoa sokeria
500 g mascarponea
300 g sokerikakkukeksejä
3 rkl kaakaojauhetta
valinnainen kermavaahtoa
Vaiheittaiset ohjeet
Keitä 200 ml espressoa. Anna jäähtyä kokonaan.
Erottele keltuaiset valkuaisista ja aseta keltuaiset vispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää hieno sokeri ja sekoita nopeudella 8, kunnes seos on väriltään vaaleaa.
Laske nopeus asetukseen 4 ja lisää mascarpone.
Vispaa munanvalkuaisia nopeudella 10, kunnes vaahdosta muodostuu kiinteitä huippuja.
Sekoita valkuaisvaahto kevyesti mascarponeseokseen sekoitusnopeudella, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet hyvin.
Kasta sokerikakkukeksejä espressoon ja järjestele ne tarjottimelle. Kaavi ja levitä kolmasosa mascarponetäytteestä. Toista tätä 3 kertaa. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia. Ripottele päälle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.
Pursota viimeisen mascarponekerroksen päälle kermavaahtoa luodaksesi juhlavan tunnelman.