Kotitekoinen tapenade
Tarjoile suolaisen oliivitahnan kanssa rapeaa crostinia.
Kotitekoinen tapenade
Tarjoile suolaisen oliivitahnan kanssa rapeaa crostinia.
Välineet
Ainekset
120 g kivettömiä mustia oliiveja
90 g kivettömiä vihreitä oliiveja
50 g paahdettua punaista paprikaa
1/4 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
5 g persiljaa
60 ml oliiviöljyä
1 patonki
1 rkl oliiviöljyä
Vaiheittaiset ohjeet
Aseta kahden eri lajin oliivit ja paahdettu paprika johdottomaan teholeikkuriin. Purista sitruunasta mehut ja lisää persilja, valkosipuli ja 60 millilitraa oliiviöljyä. Valitse nopeus 2 ja käytä sykäystoimintoa 20 kertaa, kunnes koostumus on sopiva.
Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi ja voitele niitä oliiviöljyllä. Aseta paahdin haluamaasi paahtoasteeseen. Paahda leipäviipaleet.