Kotitekoinen Quiche Lorraine -piirakka
Herkullinen, suolainen piirakka, joka voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä.
Kotitekoinen Quiche Lorraine -piirakka
Herkullinen, suolainen piirakka, joka voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä.
Välineet
Ainekset
200 g vehnäjauhoja
100 g suolatonta voita (kuutioiksi leikattuna)
1/2 + 1/2 tl suolaa
40 g lämmintä vettä
160 g pekonikuutioita
1 suuri sipuli
1 rkl oliiviöljyä
130 g Gruyère-juustoa (raastettuna)
250 g kermaa
2 kananmunaa
1/4 tl pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen kuutiointilevyllä varustettu monitoimikonelisävaruste.
Laita paistinpannulle oliiviöljy ja paista sipulit keskilämmöllä läpikuultaviksi. Lisää pekonikuutiot ja paista kevyesti. Siirrä sivuun.
Lisää jauhot, suola ja voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä yleiskoneeseen vatkain. Sekoita kaksi minuuttia nopeudella 2.
Kun taikina on murumaista, vaihda yleiskoneeseen taikinakoukku. Vaivaa taikinaa nopeudella 2 ja lisää vesi vähitellen.
Kun taikina alkaa muodostua, muotoile se käsin palloksi, kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Laita taikina matalaan paistovuokaan. Leikkaa irti ylimenevä reuna. Paista piirakkapohjaa 10 minuuttia 210-asteisessa uunissa.
Poista pavut ja leivinpaperi ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
Sekoita kerma, kananmunat, suola ja pippuri lankavispilällä varustetulla yleiskoneella nopeudella 4, kunnes seos on tasaista. Lisää 2/3 Gruyère-juustosta ja sekoita nopeudella 1.
Kaada kermaseos piirakkapohjan päälle. Lisää sipulit, pekoni ja loppu Gruyère-juusto.
Paista 25–30 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa kullanruskeaksi, kunnes täytteet ovat hyytyneet.