Kotitekoinen Irish coffee
Irish coffee sopii kahvinystäville, jotka haluavat jotain erilaista. Kahvin ja irlantilaisen viskin yhdistelmä, jossa on kerros paksua kermavaahtoa, piristää täydellisesti arkipäivää.
Kotitekoinen Irish coffee
Irish coffee sopii kahvinystäville, jotka haluavat jotain erilaista. Kahvin ja irlantilaisen viskin yhdistelmä, jossa on kerros paksua kermavaahtoa, piristää täydellisesti arkipäivää.
Välineet
Ainekset
1 tl demerara-sokeria
1 tl muskovado-sokeria
25 ml (1 shotti) espresso
35 ml irlantilaista viskiä
35 ml vispikermaa
maun mukaan tuoretta raastettua muskottipähkinää
Vaiheittaiset ohjeet
Lämmitä kuumaa kestävä lasi täyttämällä se kuumalla vedellä höyrysuutinta käyttäen.
Kaada vesi pois ja lisää 1 tl vaaleanruskeaa sokeria (Demerara) ja 1 tl tummanruskeaa sokeria (Muscovado).
Kaada espresso lasiin.
Sulata sokeri kaatamalla kuuma espresso sen päälle ja lisää sitten viski.
Vatkaa kerma erillisessä kulhossa sähkövatkaimella tai käsin, kunnes se on sopivan pehmeää. Kerman on oltava paksua, mutta silti kaadettavissa. Kaada se hitaasti lämmintä lusikkaa apuna käyttäen kahvin päälle. Varo rikkomasta kahvin pintaa.
Koristele raastetulla muskottipähkinällä!