Kotitekoinen challah-leipä
Challah on täyteläinen leipä, jossa on täydellinen kultainen kuori ja kuohkea sisus.
Kotitekoinen challah-leipä
Challah on täyteläinen leipä, jossa on täydellinen kultainen kuori ja kuohkea sisus.
Välineet
Ainekset
1 kg vehnäjauhoja
50 g tuorehiivaa
70 g hienoa sokeria
80 ml oliiviöljyä
600 ml vettä
1 munanvalkuainen
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää jauhot, hiiva ja sokeri taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1 ja lisää öljy ja vesi. Vaivaa kahdeksan minuuttia, kunnes taikina on täysin sileä.
Aseta taikina voideltuun kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan. Painele taikina litteäksi ja jaa neljäksi yhtä suureksi palaksi. Muotoile paksuiksi köysiksi, joissa on suipot päät.
Paina köysien päät yhteen. Siirrä vasemmalla oleva köysi oikealle letittämällä sitä muiden köysien yli ja ali. Toista tämä vaihe, kunnes letitettävää ei enää ole. Peitä kelmulla ja anna kohta 20 minuuttia. Sudi kohonneen leivän päälle munanvalkuaista ja paista 30 minuuttia 180 asteessa.