emeagif
Skip the navigation

Kotitekoinen challah-leipä

KitchenAid Chef

Challah on täyteläinen leipä, jossa on täydellinen kultainen kuori ja kuohkea sisus.

challah_thumbnail.jpg

Kotitekoinen challah-leipä

KitchenAid Chef

Challah on täyteläinen leipä, jossa on täydellinen kultainen kuori ja kuohkea sisus.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
25min
Kohotusaika
1h20
Ruoanlaitto
30min
Yhteensä
2h15
Annos
6
Vaikeustaso
Keskitaso

Ainekset

1 kg vehnäjauhoja

50 g tuorehiivaa

70 g hienoa sokeria

80 ml oliiviöljyä

600 ml vettä

1 munanvalkuainen

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää jauhot, hiiva ja sokeri taikinakoukulla varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 1 ja lisää öljy ja vesi. Vaivaa kahdeksan minuuttia, kunnes taikina on täysin sileä.

  2. Aseta taikina voideltuun kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota tunnin ajan. Painele taikina litteäksi ja jaa neljäksi yhtä suureksi palaksi. Muotoile paksuiksi köysiksi, joissa on suipot päät.

  3. Paina köysien päät yhteen. Siirrä vasemmalla oleva köysi oikealle letittämällä sitä muiden köysien yli ja ali. Toista tämä vaihe, kunnes letitettävää ei enää ole. Peitä kelmulla ja anna kohta 20 minuuttia. Sudi kohonneen leivän päälle munanvalkuaista ja paista 30 minuuttia 180 asteessa.