Välineet
Ainekset
400 g hunajaa
170 g sokeria
4 mausteneilikkaa
1 sitruuna
2 tl kanelia
500 g vehnäjauhoja
50 ml oliiviöljyä
360 ml lämmintä vettä
1 tl suolaa
1,5 rkl valkoviinietikkaa
400 g murskattuja pekaanipähkinöitä
300 g murskattuja saksanpähkinöitä
200 g sulatettua voita
2 rkl maissitärkkelystä
250 ml vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vesi, hunaja, 120 g sokeria, 1 teelusikallinen jauhettua kanelia, yhden sitruunan mehu ja mausteneilikat pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja kypsennä sitä viisi minuuttia keskilämmöllä. Anna jäähtyä.
Kiinnitä taikinavatkain yleiskoneeseen. Lisää yleiskoneen kulhoon 480 g jauhoja, oliiviöljyä, suolaa, etikkaa ja lämmintä vettä.
Sekoita nopeudella 2, kunnes taikina alkaa muodostua. Jatka sekoittamista 2 minuutin ajan. Anna taikinan levätä tunnin ajan huoneenlämmössä muovikelmulla peitettynä.
Sekoita maissitärkkelykseen 20 g jauhoja ja ripottele pinnalle. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina yhtä suuriksi palloiksi (noin 24 kpl) ja kauli ne erittäin ohuiksi jauhotetulla pinnalla. Leikkaa taikina käyttämäsi uunipellin kokoiseksi. Siirrä sivuun.
Sekoita kulhossa rouhitut pekaanipähkinät ja saksanpähkinät 50 grammaan sokeria ja teelusikalliseen jauhettua kanelia.
Voitele uunipelti voisulalla ja lisää 6 kerrosta filo-taikinaa. Voitele jokainen taikinakerros voisulalla ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Ripottele päälle 1/3 pähkinäseoksesta ja peitä 6 kerroksella filo-taikinaa. Voitele jokainen taikinakerros voisulalla ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Jatka, kunnes pähkinäseos on loppu, ja viimeistele 6 filo-taikinakerroksella (sivele voisulalla ennen uuden kerroksen lisäämistä).
Leikkaa baklava timantinmuotoisiksi paloiksi ja paista 160-asteisessa uunissa 1 tunti ja 15 minuuttia.
Ota paistos uunista ja levitä jäähdytetty hunajasiirappi heti tasaisesti kuuman baklavan päälle. Anna baklavan jäähtyä kokonaan peittämättä huoneenlämmössä.