Kotitekoiset bagelit
Tämä resepti ei petä – näin valmistat sitkeät bagelit New Yorkin tapaan.
Kotitekoiset bagelit
Tämä resepti ei petä – näin valmistat sitkeät bagelit New Yorkin tapaan.
Välineet
Ainekset
280 ml kädenlämpöistä vettä
20 g hienoa sokeria
7 g kuivahiivaa
440 g vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl unikonsiemeniä
Vaiheittaiset ohjeet
Tästä reseptistä tulee 8 bagelia. Laita vesi, hieno sokeri ja kuivahiiva taikinakoukulla varustetun monitoimikoneen kannuun. Käytä sykäystoimintoa viidesti ja anna levätä 5 minuuttia.
Lisää puolet jauhoista ja aloita sekoittaminen nopeudella 1. Lisää loput jauhot vähitellen. Sekoita, kunnes taikina on tahmeaa mutta tasaista. Siirrä taikina voideltuun kulhoon ja anna levätä tunnin ajan lämpimässä.
Painele taikina litteäksi ja jaa 8 yhtä suureksi palaksi. Muotoile palat palloiksi ja tee niihin reiät painamalla etusormesi taikinapallojen läpi. Tee 4 cm:n levyinen aukko pyörittämällä taikinaa sormesi ympärillä. Anna levätä 10 minuuttia.
Kiehauta suuri kattilallinen vettä ja keitä rinkeleitä 30 sekuntia molemmin puolin. Asettele kiehautetut bagelit vuoratulle uunipellille ja sivele munamaidolla. Ripottele bagelien päälle siemeniä. Paista 20 minuuttia 220 asteessa.