Kolmen marjan murupatukat
Makea mutta hedelmäinen herkku esimerkiksi aterian jälkeen nautittavaksi.
Kolmen marjan murupatukat
Makea mutta hedelmäinen herkku esimerkiksi aterian jälkeen nautittavaksi.
Välineet
Ainekset
300 g valkaisemattomia jauhoja
130 g sokeria
1/2 tl merisuolaa
225 + 15 g kylmää voita
45 g kaurahiutaleita
55 g mantelilastuja
45 g fariinisokeria
65 g tuoreita/pakastettuja vadelmia
55 g tuoreita/pakastettuja mustikoita
50 g tuoreita/pakastettuja mansikoita
120 ml vadelmahilloa
15 ml sitruunamehua
Vaiheittaiset ohjeet
Esilämmitä uuni 190-asteiseksi. Vuoraa 23 cm x 33 cm kokoinen leivontavuoka leivinpaperilla.
Kiinnitä monitoimikoneeseen monitoimiterä ja mittaa työkulhoon jauhot, sokeri ja suola. Sekoita käyttämällä sykäystoimintoa 2–3 kertaa. Lisää jauhoseokseen 225 g voita ja käytä sykäystoimintoa 5–6 kertaa, kunnes seos muistuttaa karkeaa hiekkaa. Siirrä 55 g seosta sivuun.
Kun taikina on paistumassa, laita varaamasi 15 g voi-jauhoseosta takaisin työkulhoon. Lisää kaurahiutaleet, mantelit ja fariinisokeri ja käytä sykäystä 2–3 kertaa. Lisää loput 2 ruokalusikallista kylmää voita ja käytä sykäystä 2–3 kertaa, kunnes seoksesta muodostuu herneen kokoista murua. Siirrä kulhoon ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.
Laita marjat, vadelmahillo ja sitruunamehu työkulhoon. Käytä sykäystä 3–4 kertaa soseuttaaksesi marjat kevyesti. Levitä marjaseos tasaisesti lämpimän taikinan päälle. Tee osasta kuorrutetta suurempia paloja ja ripottele marjakerroksen päälle. Laita takaisin uuniin ja paista 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kupliva ja kullanruskea.
Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat neliöiksi.