Skip the navigation

Kolmen marjan murupatukat

KitchenAid Chef

Makea mutta hedelmäinen herkku esimerkiksi aterian jälkeen nautittavaksi.

3berrycrumble_wallpaper.jpg

Kolmen marjan murupatukat

KitchenAid Chef

Makea mutta hedelmäinen herkku esimerkiksi aterian jälkeen nautittavaksi.

Välineet

FoodProcessor
Valmistelu
20min
Ruoanlaitto
25min
Yhteensä
45min
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

300 g valkaisemattomia jauhoja

130 g sokeria

1/2 tl merisuolaa

225 + 15 g kylmää voita

45 g kaurahiutaleita

55 g mantelilastuja

45 g fariinisokeria

65 g tuoreita/pakastettuja vadelmia

55 g tuoreita/pakastettuja mustikoita

50 g tuoreita/pakastettuja mansikoita

120 ml vadelmahilloa

15 ml sitruunamehua

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Esilämmitä uuni 190-asteiseksi. Vuoraa 23 cm x 33 cm kokoinen leivontavuoka leivinpaperilla.

  2. Kiinnitä monitoimikoneeseen monitoimiterä ja mittaa työkulhoon jauhot, sokeri ja suola. Sekoita käyttämällä sykäystoimintoa 2–3 kertaa. Lisää jauhoseokseen 225 g voita ja käytä sykäystoimintoa 5–6 kertaa, kunnes seos muistuttaa karkeaa hiekkaa. Siirrä 55 g seosta sivuun.

  3. Kun taikina on paistumassa, laita varaamasi 15 g voi-jauhoseosta takaisin työkulhoon. Lisää kaurahiutaleet, mantelit ja fariinisokeri ja käytä sykäystä 2–3 kertaa. Lisää loput 2 ruokalusikallista kylmää voita ja käytä sykäystä 2–3 kertaa, kunnes seoksesta muodostuu herneen kokoista murua. Siirrä kulhoon ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.

  4. Laita marjat, vadelmahillo ja sitruunamehu työkulhoon. Käytä sykäystä 3–4 kertaa soseuttaaksesi marjat kevyesti. Levitä marjaseos tasaisesti lämpimän taikinan päälle. Tee osasta kuorrutetta suurempia paloja ja ripottele marjakerroksen päälle. Laita takaisin uuniin ja paista 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kupliva ja kullanruskea.

  5. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat neliöiksi.