Köyhät ritarit kookoksella ja hibiskussiirapilla
Ihana, rapea kookospaahtoleipä, joka sopii täydellisesti sunnuntain herkkuaamiaiselle.
Köyhät ritarit kookoksella ja hibiskussiirapilla
Ihana, rapea kookospaahtoleipä, joka sopii täydellisesti sunnuntain herkkuaamiaiselle.
Välineet
Ainekset
12 viipaletta kuivahtanutta briossia
70 ml kevytmaitoa
70 ml kookosmaitoa
2 kananmunaa
150 g kookoshiutaleita
3 rkl voita
250 ml vettä
250 g sokeria
2 rkl kuivattua hibiskusta
250 g kookosjogurttia
400 g tuoreita kookoksen paloja
30 g syötäviä kukkia koristeeksi
Vaiheittaiset ohjeet
Kaada maito lankavispilällä varustetun yleiskoneen kulhoon. Lisää kookosmaito ja munat. Sekoita minuutin ajan nopeudella 4. Kaada matalaan kulhoon.
Laita kookoshiutaleet lautaselle. Kasta briossiviipale maitoseokseen ja painele sitä sitten kookoshiutaleisiin.
Kuumenna voideltu pannu keskilämmölle. Paista leipää molemmilta puolilta, kunnes se on kullanruskeaa ja rapeaa. Jatka, kunnes kaikki viipaleet on paistettu.
Valmista hibiskus-siirappi laittamalla vesi, sokeri ja hibiskus pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja anna hautua 15–20 minuutin ajan, kunnes siirappi sakenee. Siivilöi ja siirrä pulloon tai ilmatiiviiseen astiaan. Voit valmistaa siirapin 5 päivää etukäteen.
Tarjoa kookospaahtoleivät siirapin, kookosjogurtin, tuoreen kookoksen ja syötävien kukkien kanssa.