Kirjolohi-kampelaterriini basilikakastikkeen kera
Kalaterriini on erinomainen klassikkoresepti. Se on helppo tehdä ja ihastuttaa herkkusuita.
Ainekset
100 g nahattomia kirjolohifileitä
150 g kampelafileitä
50 g kermaa
10 g ruohosipulia
1 rkl majoneesia
1 tl jogurttia
5 g basilikaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä hieno jauhatuslevy lihamyllyyn ja kiinnitä lisävaruste KitchenAid-yleiskoneeseen. Laita syöttölautanen lisävarusteen päälle ja keskikokoinen kulho lisävarusteen alle.
Suikaloi kirjolohifilee ja käynnistä yleiskone nopeudella 3. Laita kirjolohi syöttösuppiloon ja jauha se hienoksi.
Lisää kerma ja ruohosipulisilppu kirjolohen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele neliönmuotoinen pieni muotti ja laita siihen kampelafileet.
Täytä kirjolohitäytteellä ja taita yli menevät kirjolohifileet päälle.
Paista terriiniä 170-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
Valmista basilikakastike: laita kulhoon majoneesi, jogurtti ja basilikasilppu.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä basilikakastikkeen kera.
Saat tästä reseptistä helposti kesäisen kalapääruoan, kun tarjoilet sen suurempina annoksina salaattipedillä.