Kiinankaali-possumykyt
Klassinen kiinalainen suolainen ruoka, joka sopii kaikkiin tilanteisiin – jopa myöhäisillan mielitekona nautittavaksi.
Ainekset
300 g vehnäjauhoja
1 + 1/4 tl suolaa
165 ml vettä
230 g kiinankaalia 2 cm:n paloiksi leikattuna
1 rkl kevätsipulia viipaloituna
1 rkl tuoretta inkivääriä karkeasti pilkottuna
450 g porsaan ulkofileetä 2 cm:n paloiksi leikattuna
1 tl ruoanvalmistukseen tarkoitettua riisiviiniä
1 tl sokeria
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee noin 50 mykyä.
Kiinnitä monitoimiterä monitoimikoneeseen. Lisää jauhot ja 1/4 tl suolaa työkulhoon ja sekoita käyttäen sykäystoimintoa 1–2 kertaa. Lisää vettä hitaasti syöttöputken kautta koneen käydessä pienellä teholla, kunnes muodostuu tasaista ja kimmoisaa taikinaa. Kiedo tiiviisti muovikelmuun ja anna taikinan levätä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
Jaa taikina 10 gramman paloihin. Yhteensä taikinasta tulee noin 50 pientä palaa. Kauli palat ohuiksi ympyröiksi kevyesti jauhotetulla tasolla. Peitä ja siirrä sivuun.
Kiinnitä monitoimikoneeseen puhdas monitoimiterä ja työkulho. Lisää puolet kaalista ja hienonna sykäystoimintoa käyttäen. Siirrä suureen siivilään. Toista sama jäljellä olevalla kaalilla. Lisää reilusti suolaa ja laita sivuun valumaan 10–15 minuutiksi. Purista tai väännä ylimääräinen kosteus pois pyyhkeellä.
Täytä muffinivuoat taikinalla ja laita päälle omenaviipaleita ja kaurahiutaleita. Paista 25 minuuttia 185 asteessa.
Lisää kevätsipulit ja inkivääri työkulhoon ja silppua käyttäen sykäystoimintoa 5–6 kertaa. Kaavi kulho, lisää possunliha ja jauha hienoksi sykäystoimintoa käyttäen. Lisää kaali, riisiviini, sokeri ja 1 teelusikallinen suolaa ja työstä pienellä teholla, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
Valmista mykyt laittamalla noin 1 rkl possunlihatäytettä kunkin kääreen keskelle. Kostuta kääreen reuna vedellä. Taita puoliympyräksi ja paina kiinni. Muotoile myky tekemällä reunaan pieniä laskoksia. Toista lopuilla kääreillä ja täytteellä.
Kiehauta vettä suuressa kattilassa, jossa on höyrystin. Höyrytä mykyjä erissä 6–7 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoile heti.