Kesäkurpitsaröstit
Kokeile näitä herkullisia röstejä. Niissä on runsaasti kasviksia ja ne valmistuvat 40 minuutissa, joten niistä voi tulla uusi suosikkisi viikonlopun aamiaisille!
Kesäkurpitsaröstit
Kokeile näitä herkullisia röstejä. Niissä on runsaasti kasviksia ja ne valmistuvat 40 minuutissa, joten niistä voi tulla uusi suosikkisi viikonlopun aamiaisille!
Välineet
Ainekset
2 kesäkurpitsaa pestynä, halkaistuna ja päät siistittynä
1 suuri keltainen kurpitsa pestynä ja päät siistittynä
3 keskikokoisia pestyjä russet-perunoita
2 hienonnettuja valkosipulinkynsiä
1/2 kuutioitua punaista paprikaa
310 g hienonnettua tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
1 rkl pippuria
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita paloina
4 huoneenlämpöistä kananmunaa
Vaiheittaiset ohjeet
Reseptistä tulee 4 annosta.
Kiinnitä mandoliini yleiskoneeseen. Aseta ruoankannatin perunan toisen pään keskelle ja kiinnitä lisävarusteeseen. Työnnä varrasosa perunan läpi ensimmäiseen merkkiin asti. Kiinnitä nuudeliterä ja aseta sen alle keskikokoinen kulho perunanuudeleita varten. Aseta yleiskoneen nopeudeksi 2 ja paina perunaa hitaasti terää vasten. Toista sama jäljellä oleville perunoille. Irrota perunanuudeleista tärkkelys huuhtelemalla niitä kylmällä vedellä, siirrä ne kuivalle keittiöliinalle ja puristele liika vesi pois.
Aseta terän alle toinen suuri kulho ja käsittele kesäkurpitsa ja keltainen kurpitsa samalla tavalla kuin perunat. Katkaise nuudelit 25–30 cm:n pituisiksi, ripottele kesäkurpitsanuudeleille suolaa ja pippuria ja lisää seokseen persilja ja 2 rkl voisulaa. Kääntele nuudeleita pihdeillä, kunnes kaikkien pinnalla on tasainen voikerros. Siirrä sivuun.
Kuumenna korkeareunainen 30 cm:n paistinpannu keskilämmöllä ja lisää kuumalle pannulle 1 rkl oliiviöljyä. Lisää kuutioitu punainen paprika ja valkosipuli ja kuullota jatkuvasti hämmentäen 1–2 minuuttia, jotta kasvikset pehmenevät hiukan. Kaada kesäkurpitsanuudeliseos kuumalle pannulle ja kuullota sekoitellen noin 4 minuuttia, kunnes nuudelit alkavat pehmetä. Poista kuullotetut nuudelit pannulta ja siirrä sivuun.
Lisää keskilämmöllä olevalle pannulle 3 rkl voita ja perunanuudelit. Hämmennä perunanuudeleita ympäri pannua, jotta voi levittyy niiden pintaan tasaisesti. Paista niitä sekoittamatta 4–5 minuuttia ja painele niitä ajoittain lastalla. Käännä perunat varovasti ja lisää loput 3 rkl voita (levitä pieniä nokareita pitkin pannua ja perunoiden alle). Jaa perunat kahdella haarukalla tasan neljäksi ”pesäksi” tasavälein pannulla.