Kesäkurpitsalasagne
Herkullinen kasvislasagne, jossa on kesäkurpitsaa sekä mozzarella- ja fetajuustoa.
Kesäkurpitsalasagne
Herkullinen kasvislasagne, jossa on kesäkurpitsaa sekä mozzarella- ja fetajuustoa.
Välineet
Ainekset
2 kesäkurpitsaa
200 g fetajuustoa
1 tomaatti viipaloituna
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl mustapippuria
1 kynsi valkosipulia
200 g mozzarellaa
5 basilikan lehteä
Vaiheittaiset ohjeet
Kiinnitä yleiskoneeseen vihannessiivuleikkuri. Käännä teränvapautusvipua niin, että kesäkurpitsa mahtuu paikalleen.
Kuori kesäkurpitsa ja leikkaa sitä päistä tarvittaessa, jotta se mahtuu ruoankannattimeen ja ruokatikkuun.
Laita kesäkurpitsa vihannessiivuleikkuriin.
Kiinnitä paksu terä vihannessiivuleikkuriin.
Käännä nopeudensäätövipu kohtaan 1 ja ota kesäkurpitsaviipaleet vastaan käsin.
Leikkaa kesäkurpitsaviipaleet uunivuokasi kokoisiksi paloiksi.
Laita tehosekoittimeen fetajuusto, tomaatti, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli ja mustapippuri. Sekoita 2 minuuttia nopeudella 6, kunnes kastike on tasaista.
Laita ohut kerros kastiketta uunivuoan pohjalle ja peitä se kesäkurpitsaviipaleilla.
Lisää kerros kastiketta ja mozzarellaviipaleita. Toista nämä vaiheet, kunnes kesäkurpitsalevyt ja kastike loppuvat.
Paista 15–20 minuuttia 200-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Lisää pinnalle tuoreita basilikanlehtiä.