Kesäinen ratatouille
Tämä tyylikäs versio klassisesta ratatouillesta on herkullinen tapa nauttia kesäisistä vihanneksista.
Kesäinen ratatouille
Tämä tyylikäs versio klassisesta ratatouillesta on herkullinen tapa nauttia kesäisistä vihanneksista.
Välineet
Ainekset
1 keltainen kurpitsa
1 bataatti
1 munakoiso
5 tomaattia
300 g tomaattikastiketta
175 ml valkokastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
4 timjamin vartta
Vaiheittaiset ohjeet
Laita vihannesleikkuri/-raastinlisävarusteella varustettu yleiskone nopeudelle 4 ja työnnä kesäkurpitsa, keltainen kurpitsa, bataatti ja munakoiso laitteeseen. Viipaloi tomaatti ohuiksi viipaleiksi käsin.
Kaada tomaattikastike pyöreään paistovuokaan. Kaada päälle valkokastiketta.
Asettele tomaattikastikkeen päälle vuorotellen viipaloituja vihanneksia.
Sekoita oliiviöljy, hienonnettu valkosipuli ja tuore timjami ja sivele seosta vihannesten päälle.
Peitä leivinpaperilla ja paista 30 minuuttia 190°asteessa. Poista leivinpaperi ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia tai kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä.