Kesäinen hedelmäkakku
Voit korvata raparperin tässä kakussa millä tahansa tuoreella tai pakastetulla hedelmällä, lopputulos on aina herkullinen.
Kesäinen hedelmäkakku
Voit korvata raparperin tässä kakussa millä tahansa tuoreella tai pakastetulla hedelmällä, lopputulos on aina herkullinen.
Välineet
Ainekset
165 g hienoa sokeria
165 g sulatettua voita
300 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja
3 kananmunaa
1/4 tl vaniljauutetta
400 g tuoretta tai pakastettua raparperia
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää sokeri, voi, jauhot, kananmunat ja vaniljauute vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2 tasaiseksi taikinaksi.
Pese ja leikkaa raparperi suuriksi paloiksi. Käytä yleiskoneen sekoitusnopeutta ja kääntele ¾ tuoreista hedelmistä varovasti seokseen.
Vuoraa kakkuvuoka kostealla leivinpaperilla (tämä helpottaa leivinpaperin muotoutumista vuoan mukaan) ja kaada taikina vuokaan. Asettele loput hedelmät kakun pinnalle.
Paista 35 minuuttia 180 asteessa, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei jää kiinni taikinaa. Anna jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.