Skip the navigation

Kesäinen hedelmäkakku

KitchenAid Chef

Voit korvata raparperin tässä kakussa millä tahansa tuoreella tai pakastetulla hedelmällä, lopputulos on aina herkullinen.

summerfruitcake_thumbnail.jpg

Kesäinen hedelmäkakku

KitchenAid Chef

Voit korvata raparperin tässä kakussa millä tahansa tuoreella tai pakastetulla hedelmällä, lopputulos on aina herkullinen.

Välineet

StandMixer
Valmistelu
10min
Ruoanlaitto
35min
Yhteensä
45min
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

165 g hienoa sokeria

165 g sulatettua voita

300 g nostatusainetta sisältäviä jauhoja

3 kananmunaa

1/4 tl vaniljauutetta

400 g tuoretta tai pakastettua raparperia

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Lisää sokeri, voi, jauhot, kananmunat ja vaniljauute vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 2 tasaiseksi taikinaksi.

  2. Pese ja leikkaa raparperi suuriksi paloiksi. Käytä yleiskoneen sekoitusnopeutta ja kääntele ¾ tuoreista hedelmistä varovasti seokseen.

  3. Vuoraa kakkuvuoka kostealla leivinpaperilla (tämä helpottaa leivinpaperin muotoutumista vuoan mukaan) ja kaada taikina vuokaan. Asettele loput hedelmät kakun pinnalle.

  4. Paista 35 minuuttia 180 asteessa, kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei jää kiinni taikinaa. Anna jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.