Keksipatukat juustokakkukuorrutteella
Rapeat keksipatukat täyteläisellä orvokkikuorrutteella – keväinen jälkiruoka ei tästä parane!
Keksipatukat juustokakkukuorrutteella
Rapeat keksipatukat täyteläisellä orvokkikuorrutteella – keväinen jälkiruoka ei tästä parane!
Välineet
Ainekset
150 g voita
225 g hienoa sokeria
1 sitruuna
2 kananmunaa
1 rkl miedonmakuista öljyä
270 g vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
400 g tuorejuustoa
150 g makeutettua kondensoitua maitoa
50 g tomusokeria
1/8 rkl orvokkiuutetta
katso käyttöohjeet pakkauksesta violettia elintarvikeväriä
Vaiheittaiset ohjeet
Laita voi, hieno sokeri ja sitruunan kuori vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4. Lisää kananmunat ja öljy ja sekoita, kunnes ne emulgoituvat.
Lisää jauhot, suola, ruokasooda ja leivinjauhe. Sekoita nopeudella 2, kunnes taikina muodostuu. Painele leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 30 minuuttia 185 asteessa. Anna jäähtyä ritilällä.
Sekoita tuorejuusto, makeutettu kondensoitu maito, tomusokeri, orvokkiuute ja elintarvikeväri nopeudella 6 tasaiseksi kuorrutteeksi.
Levitä kuorrute paistetun keksin päälle ja leikkaa 12 patukaksi.