Kasvislinssikeitto
Täyteläinen keitto tuoreista kasviksista ja raikkaasta sitruunasta. Tarjoa kevyenä ateriana naanleivän kanssa.
Kasvislinssikeitto
Täyteläinen keitto tuoreista kasviksista ja raikkaasta sitruunasta. Tarjoa kevyenä ateriana naanleivän kanssa.
Välineet
Ainekset
2 sipulia
400 g bataattia
1 kesäkurpitsa
250 g porkkanoita
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
400 g säilyketomaatteja
1 säilötty sitruuna
1 l kasvislientä
200 g keitettyjä punaisia linssejä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori sipulit, bataatit ja porkkanat.
Kiinnitä kuutiointilevy monitoimikoneeseen ja käytä laitetta nopeudella 1. Kuutioi sipuli, bataatti, kesäkurpitsa ja porkkana syöttämällä ne syöttöputken läpi.
Kuumenna oliiviöljyä keskilämmöllä, lisää kuutioidut kasvikset ja kuullota viisi minuuttia.
Lisää valkosipulinkynnet, jauhetut mausteet, tomaattimurska, säilötty sitruuna, kasvisliemi ja linssit. Peitä kannella ja keitä hiljalleen 30 minuutin ajan.