Kasvisgratiini
Kokeile tätä maistuvaa, helppotekoista, terveellistä ja kermaista kasvisgratiinia.
Kasvisgratiini
Kokeile tätä maistuvaa, helppotekoista, terveellistä ja kermaista kasvisgratiinia.
Välineet
Ainekset
2,5 sateenkaariporkkanaa
1,5 palsternakkaa
0,5 bataattia
60 g parmesaanijuustoa
15 g voita, kuutioina
1,5 timjamin oksaa
225 ml kermaa
125 ml täysmaitoa
1/2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
60 g leipää
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori porkkanat, palsternakat ja bataatti. Viipaloi vihannekset viipalointiterällä varustetulla monitoimikoneella 2-nopeudella.
Murenna juusto 1-nopeudella monitoimikoneessa, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä.
Levitä kolmasosa viipaloiduista vihanneksista uunivuokaan. Laita vihannesten päälle kolmasosa parmesaanijuustosta, voista ja timjaminlehdistä. Toista tämä vaihe kaksi kertaa.
Vatkaa kerma, maito, kananmuna, suola ja mustapippuri käsin. Levitä kermaseos gratiinin päälle.
Peitä uunivuoan yläosa foliolla ja paista 60 minuuttia 180-asteisessa esilämmitetyssä uunissa.
Laita leipä monitoimikoneeseen, jossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu monitoimiterä, ja käytä sykäystoimintoa, kunnes leipä on murentunut hienoksi.
Ripottele murut gratiinin päälle. Paista gratiinia vielä 20 minuuttia ilman foliota.