Kastanjakeitto
Tämä kermainen kastanjakeitto toimii herkullisena alkuruokana tai terveellisenä ateriana sellaisenaan.
Kastanjakeitto
Tämä kermainen kastanjakeitto toimii herkullisena alkuruokana tai terveellisenä ateriana sellaisenaan.
Välineet
Ainekset
2 salottisipulia
2 porkkanaa
2 vartta selleriä
1 varsi purjoa
1 rkl voita
200 g keitettyjä kastanjoita
750 ml kasvislientä
1 tuore laakerinlehti
2 vartta tuoretta timjamia
2 vartta tuoretta persiljaa
1 varsi tuoretta rosmariinia
150 ml ruokakermaa
40 g pilkottuja hasselpähkinöitä
Vaiheittaiset ohjeet
Kuori ja leikkaa salottisipuli ja porkkana. Pese ja leikkaa selleri ja purjo.
Sulata voi pannulla ja paista vihanneksia noin 10 minuuttia.
Lisää kastanjat ja kasvisliemi. Sido tuoreet yrtit bouquet garni -kimpuksi ja laita ne keittoon.
Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Aseta johdoton sauvasekoitin keittoon. Paina muuttuvaa nopeudensäädintä ja kämmenkytkintä samanaikaisesti ja sekoita, kunnes keitto on tasaista.
Koristele kermalla, persiljalla ja hienonnettuilla hasselpähkinöillä.