Karkkikeppikeksit
Nämä keksit sopivat erinomaisesti kaakaoon dipattavaksi, ja lisäksi ne myös täyttävät keittiön herkullisen mausteisella tuoksulla.
Karkkikeppikeksit
Nämä keksit sopivat erinomaisesti kaakaoon dipattavaksi, ja lisäksi ne myös täyttävät keittiön herkullisen mausteisella tuoksulla.
Välineet
Ainekset
260 g huoneenlämpöistä voita
300 g ruskeaa sokeria
300 g vaaleanruskeaa sokeria
2 kananmunaa
1 kg jauhoja
2 rkl piparkakkumaustetta
2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
110 ml vettä
Vaiheittaiset ohjeet
Lisää voi ja sokerit vatkaimella varustetun yleiskoneen kulhoon. Sekoita nopeudella 4, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää munat ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
Vaihda nopeudeksi 1 ja lisää vähitellen jauhot, suola, leivinjauhe ja piparkakkumausteet. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on kiinteää.
Kiinnitä keksimuottilisävaruste yleiskoneeseen, valitse pyöreä muoto ja syötä keksitaikinaa syöttöputkeen. Ota koneesta tuleva taikina kiinni leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja leikkaa jokainen liuska 7 cm:n pätkäksi.
Muotoile leikattu keksitaikina karkkikepin muotoon ja paista 20 minuuttia 180 asteeseen lämmitetyssä uunissa. Anna jäähtyä ritilällä.