Karhunvatukka-hibiscussorbetti
Raikas, tuoreista marjoista valmistettu kesäherkku, joka on sekä vegaaninen että gluteeniton!
Karhunvatukka-hibiscussorbetti
Raikas, tuoreista marjoista valmistettu kesäherkku, joka on sekä vegaaninen että gluteeniton!
Välineet
Ainekset
4 tl hibiscus-irtoteetä
300 ml vettä
180 g sokeria
75 ml limen mehua
500 g karhunvatukoita
Vaiheittaiset ohjeet
Laita hibiscus-tee kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Hauduta 10 minuuttia ja siivilöi.
Laita sokeri ja hibiscus-tee kattilaan. Kuumenna matalalla lämmöllä, kunnes sokeri liukenee teehen. Anna jäähtyä kokonaan.
Soseuta karhunvatukat ja limen mehu tehosekoittimessa. Siivilöi sose ja sekoita se hibiscus-siirappiin.
Siirrä sorbettipohja ilmatiiviiseen astiaan ja jäähdytä yön yli.
Kiinnitä jäädytetty KitchenAid-jäätelökone yleiskoneeseen. Laita kone sekoitusnopeudelle ja kaada kylmä karhunvatukkasorbettiseos pakastuskulhoon, kun kone on käynnissä. Sekoita jäätelöseosta 20 minuutin ajan.
Siirrä jäätelö astiaan ja pakasta tarjoiluun asti (vähintään 4 tuntia).
Puhdista jäätelökulho heti, jotta siihen ei jää tahroja.