Skip the navigation

Kaneli-kahvikakku

KitchenAid Chef

Helppo ja kertakaikkisen herkullinen kakku.

Import-Recipe - Cinnamon Coffee Cake

Kaneli-kahvikakku

KitchenAid Chef

Helppo ja kertakaikkisen herkullinen kakku.

Välineet

StandMixer
Sifter
Valmistelu
5min
Ruoanlaitto
1h
Yhteensä
1h5
Annos
6
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

200 g kidesokeria

55 g suolaamatonta, pehmeää voita

2 isoa kananmunaa, huoneenlämpöistä

75 g täysrasvaista hapankermaa

240 g vehnäjauhoja

1/2 rkl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl vaniljauutetta

100 ml kahvia

20 g suolaamatonta, pehmeää voita (murupäällyste)

100 g kidesokeria (murupäällyste)

1 tl vehnäjauhoja (murupäällyste)

1 tl kanelia (murupäällyste)

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Keitä KitchenAid-kahvinkeittimellä kahvia. Mittaa 100 ml kahvia kuppiin ja siirrä sivuun.

  2. Kiinnitä yleiskoneeseen siivilä ja vaaka -lisävaruste. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon 4-nopeudella. Siirrä sivuun.

  3. Laita voi ja sokeri yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain. Vaahdota 4-nopeudella 1 minuutin ajan.

  4. Lisää kananmunat, ranskankerma, kahvi ja vaniljauute. Sekoita 4-nopeudella 30 sekuntia.

  5. Yhdistä märät ja kuivat ainesosat ja sekoita 2-nopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leivontavuokaan.

  7. Murupäällyste: laita vehnäjauhot, sokeri, kaneli ja voi yleiskoneen kulhoon ja kiinnitä vatkain. Sekoita, kunnes seos on murumaista.

  8. Ripottele murupäällystettä kakkutaikinan päälle.

  9. Paista kakkua esilämmitetyssä 170-asteisessa uunissa 1 tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun hammastikkuun ei jää enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä 20 minuuttia ennen tarjoilua.