Skip the navigation

Kanatortillakeitto limellä

KitchenAid Chef

Import-Recipe - Chicken tortilla lime soup

Kanatortillakeitto limellä

KitchenAid Chef

Välineet

Blender
Valmistelu
5min
Ruoanlaitto
17min
Yhteensä
22min
Annos
4
Vaikeustaso
Helppo

Ainekset

1 rkl oliiviöljyä

1 yksi keltasipuli pilkottuna

2 pilkottuja valkosipulinkynsiä

merisuolaa

1 maissitortilla (halkaisija 15–20 cm), paloiteltuna

425 g paahdettuja tomaattipaloja omassa mehussa

100 g mietoja vihreitä chilejä, paloiteltuna

500 ml kanalientä

2 tl chilijauhetta

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 limen mehu ja kuori raastettuna

puoli nippua tuoretta korianteria, hienonnettuna

250 g kypsää kanaa, raastettuna tai paloiteltuna

180 g maissilastuja

1 avokado, kuutioina (kuorittuna ja kivi poistettuna)

50 g cheddarjuustoraastetta

limelohkoja (valinnainen)

Vaiheittaiset ohjeet

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja ripaus suolaa, ja paista niitä kannen alla välillä sekoittaen noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat kullanruskeaksi. Poista pannu levyltä.

  2. Anna sipuliseoksen jäähtyä ja lisää tortillapalat, tomaatit, chilit, liemi, chilijauhe, kumina, limen mehu ja raastettu kuori, korianteri ja yksi teelusikallinen suolaa KitchenAid ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Lisää sipuliseos, sulje kansi ja valitse keitto-ohjelma, joka soseuttaa ja lämmittää keiton. Sekoita aineksia, kunnes kone sammuu automaattisesti.

  3. Voit myös yhdistää aineksia tehosekoittimessa ohjeiden mukaisesti, kiinnittää kannen ja kääntää säätimen nopeudelle 1. Kiihdytä nopeutta vähitellen keskinopeuteen (nopeus 10 tai 11). Sekoita, kunnes seos on täysin sileää ja höyryä on noussut noin neljän minuutin ajan.

  4. Keiton pitäisi olla kuumaa. Lisää kana ja tortillalastut ja sekoita käyttämällä sykäystoimintoa 2–3 kertaa matalalla teholla. Tarjoile heti avokadon ja juuston kera. Voit halutessasi asettaa tarjolle myös limelohkoja. Jos haluat säilöä keiton, älä lisää tortillalastuja. Anna keiton jäähtyä, kaada se ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa enintään viisi päivää tai pakastimessa enintään kolme kuukautta. Lisää tortillalastut vasta, kun tarjoilet keiton.

  5. Kuvaus