Kanatortillakeitto limellä
Kanatortillakeitto limellä
Välineet
Ainekset
1 rkl oliiviöljyä
1 yksi keltasipuli pilkottuna
2 pilkottuja valkosipulinkynsiä
merisuolaa
1 maissitortilla (halkaisija 15–20 cm), paloiteltuna
425 g paahdettuja tomaattipaloja omassa mehussa
100 g mietoja vihreitä chilejä, paloiteltuna
500 ml kanalientä
2 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 limen mehu ja kuori raastettuna
puoli nippua tuoretta korianteria, hienonnettuna
250 g kypsää kanaa, raastettuna tai paloiteltuna
180 g maissilastuja
1 avokado, kuutioina (kuorittuna ja kivi poistettuna)
50 g cheddarjuustoraastetta
limelohkoja (valinnainen)
Vaiheittaiset ohjeet
Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli ja ripaus suolaa, ja paista niitä kannen alla välillä sekoittaen noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat kullanruskeaksi. Poista pannu levyltä.
Anna sipuliseoksen jäähtyä ja lisää tortillapalat, tomaatit, chilit, liemi, chilijauhe, kumina, limen mehu ja raastettu kuori, korianteri ja yksi teelusikallinen suolaa KitchenAid ARTISAN Power Plus -tehosekoittimen kannuun. Lisää sipuliseos, sulje kansi ja valitse keitto-ohjelma, joka soseuttaa ja lämmittää keiton. Sekoita aineksia, kunnes kone sammuu automaattisesti.
Voit myös yhdistää aineksia tehosekoittimessa ohjeiden mukaisesti, kiinnittää kannen ja kääntää säätimen nopeudelle 1. Kiihdytä nopeutta vähitellen keskinopeuteen (nopeus 10 tai 11). Sekoita, kunnes seos on täysin sileää ja höyryä on noussut noin neljän minuutin ajan.
Keiton pitäisi olla kuumaa. Lisää kana ja tortillalastut ja sekoita käyttämällä sykäystoimintoa 2–3 kertaa matalalla teholla. Tarjoile heti avokadon ja juuston kera. Voit halutessasi asettaa tarjolle myös limelohkoja. Jos haluat säilöä keiton, älä lisää tortillalastuja. Anna keiton jäähtyä, kaada se ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa enintään viisi päivää tai pakastimessa enintään kolme kuukautta. Lisää tortillalastut vasta, kun tarjoilet keiton.
Kuvaus